Meld je aan op onze nieuwsbrief ontvang 10% korting voor je eerst volgende bestelling!

 

Blog

Ruwvoerkwaliteit 2022: eiwitgehalte historisch laag en suikergehalte rijst de pan uit

ruwvoerkwaliteit 2022 slecht

In 2021 en 2022 heeft Pavo samen met Eurofins Agro ruim 5.500 ruwvoeranalyses uitgevoerd in Nederland, België en Duitsland. Hieruit blijkt dat de energiewaardes in het ruwvoer dit jaar iets lager liggen dan in 2021, maar het grootste verschil is te zien in de eiwit- en suikerhaltes. Deze zijn namelijk historisch laag als het om eiwit gaat en de suikergehaltes zijn juist verontrustend hoog.

Lees meer

Detox met behulp van natuurlijke kruiden

detox kruiden

Detoxen, je hebt er waarschijnlijk wel eens van gehoord? Maar heb jij je paard wel eens een detoxkuur gegeven? Het zorgt dat afvalstoffen die bijvoorbeeld door inentingen, antibiotica of andere medicatie in het lichaam zijn gekomen worden afgevoerd. Als deze afvalstoffen opgehoopt in het lichaam blijven zitten kan dit de weerstand verminderen, ziektes of andere aandoeningen veroorzaken. Eén of twee keer per jaar een schoonmaak van het lichaam door een detoxkuur te geven is dus zeker niet onverstandig! In deze blog lichten we toe hoe je dit met onze natuurlijke kruiden kunt doen!

Lees meer

Gastblog van PUUR: Luchtwegen

luchtwegen

Heeft jouw paard tijdens de overgang naar het najaar of in het najaar wel eens last van zijn luchtwegen? Hoor je hem kuchen of snotteren? Tijdens deze relatief hoge temperaturen en vochtig weer zijn snotneuzen en kuchjes een veelvoorkomende klacht. Wanneer is het tijd om een dierenarts in te schakelen en wanneer kun je jouw paard tijdelijk te ondersteunen met een fytotherapeutisch supplement? In deze gastblog van PUUR lees je er alles over.

Lees meer

De zin en onzin van therapieproducten

therapiedeken

Een van de ontwikkelingen die we de laatste jaren hebben zien groeien in de paardenwereld is het gebruik van therapieproducten. Hierbij kun je denken aan deken met een magnetisch veld, massage producten of andere therapeutische ondersteuning voor het welzijn van je paard. Inmiddels is er een ruime keuze en kun je het zo gek maken als je wil! Maar wat doet het nou eigenlijk voor je paard en is het een trend of een must-have? In deze blog vertellen we je er meer over!

Lees meer

Het verschil tussen homeopathie of fytotherapie

homeopathie of fytotherapie

Wat is het verschil tussen homeopathie en fytotherapie?

Pak jij ook graag de klachten van je paard of bij jezelf op een natuurlijke wijze aan? Veel aandoeningen en klachten zijn met natuurlijke middelen goed te behandelen. Deze natuurgeneeswijzen zijn er al zolang de mensheid bestaat en de laatste jaren enorm in populariteit gestegen. In deze blog vertellen we je meer over homeopathie en fytotherapie. 

 

Lees meer

Gastblog Pavo: Voeradvies voor een veulen

voeradvies veulen

Wist je dat in de eerste vijf maanden in het leven van een veulen de sterkte van het beenwerk wordt bepaald? Beweging, genetica en voeding spelen hierin een belangrijke rol. In deze fase is het dus cruciaal dat een veulen de juiste hoeveelheid mineralen binnenkrijgt om een gezonde botontwikkeling van binnenuit maximaal te ondersteunen.

Lees meer

Najaarsrisico’s door eikels en de esdoorn

risico van eikenbomen en esdoorns

De herfst treedt aan en mede door de droogte zie je waarschijnlijk de eikels en bladeren al van de bomen vallen. Dat betekent dat je goed op moet letten als er een eikenboom of esdoorn langs de wei of paddock van je paard staat. De eikels zijn namelijk giftig voor paarden en de zaailingen, bladeren en zaden van de esdoorn veroorzaakt de levensbedreigende spierziekte Atypische myopathie. Lees er alles over in deze blog! 

Lees meer