Meld je aan op onze nieuwsbrief ontvang 10% korting voor je eerst volgende bestelling!

 

Supplement hoeven paard

1-18/34 artikelen

Pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. -15 %
  Paardendrogist Biotin Extra 1000 gram en 2500 gram
  Paardendrogist Biotin Extra
  Vanaf € 17,43
  Selecteer een optie
 2. Audevard Biotinum 450g
  Audevard Biotinum
  Selecteer een optie
  Niet op voorraad
 3. Audevard Hoof Biotine 1kg
  Audevard Hoof Biotine
  Vanaf € 71,90
  Selecteer een optie
 4. NAF Pro Feet 5 Star Vloeibaar - 28860
  NAF Pro Feet 5 Star Vloeibaar
  Vanaf € 60,45
  Selecteer een optie
 5. NAF Pro Feet 5 Star - 28863
  NAF Pro Feet 5 Star
  Vanaf € 60,45
  Selecteer een optie
 6. -5 %
  Wendals Laminix - 27726
  Wendals Laminix
  Vanaf € 33,20
  Selecteer een optie
 7. -10 %
  NAF Laminaze 5 Star - 28866
  NAF Laminaze 5 Star
  Vanaf € 54,81
  Selecteer een optie
 8. NAF Biotine Plus - 28856
  NAF Biotine Plus
  Vanaf € 37,45
  Selecteer een optie

1-18/34 artikelen

Pagina
Van hoog naar laag sorteren

Het welzijn van een paard begint bij de gezondheid van zijn hoeven. Daarom is het cruciaal dat wij als paardeneigenaren prioriteit geven aan een grondige en doordachte verzorging van de hoeven.

Het regelmatig geven van supplementen voor de hoeven kan ervoor zorgen dat de hoeven van je paard in topconditie blijven. Deze producten bevatten essentiële voedingsstoffen die bijdragen aan de ontwikkeling van sterke en gezonde hoeven. Een goede voeding is cruciaal, want het kan problemen zoals droge hoeven of zelfs ernstigere aandoeningen zoals een ontsteking in de hoef voorkomen.

Door het gebruik van de juiste supplementen voor de hoeven, kun je een aanzienlijke verbetering zien in de kwaliteit van de hoeven van je paard. Het is een eenvoudige stap die een groot verschil kan maken in de algehele gezondheid en welzijn van je paard. Vergeet niet dat preventie altijd beter is dan genezen. Zorg dus goed voor de hoeven van je paard met de juiste supplementen en regelmatige verzorging, zodat je paard onbezorgd kan blijven bewegen.

 

Waarom zijn hoefsupplementen belangrijk voor paarden?

Hoefsupplementen voorzien paarden van essentiële voedingsstoffen zoals biotine, mineralen (zoals zink en koper) en aminozuren die nodig zijn voor de ontwikkeling van sterke en gezonde hoeven. Deze supplementen kunnen helpen bij het voorkomen van problemen zoals droge hoeven of scheuren, en kunnen bijdragen aan de algehele hoefgezondheid.

Hoe kan ik droge hoeven bij mijn paard behandelen?

Voor de behandeling van droge hoeven is regelmatige verzorging essentieel. Dit omvat het aanbrengen van hoefvochtinbrengers en het gebruik van hoefsupplementen die rijk zijn aan biotine en omega-vetzuren. Zorg ook voor een schone, droge stal om vochtverlies te minimaliseren en overweeg het gebruik van hoefschoenen bij droge omstandigheden.

Hoe behandel ik een ontsteking in de hoef van mijn paard?

Bij een ontsteking in de hoef is snelle veterinaire zorg vereist. Behandeling kan bestaan uit het aanpassen van het dieet, rust, het gebruik van ontstekingsremmende medicijnen, en in sommige gevallen het aanbrengen van speciaal hoefbeslag. Goede stalhygiëne en het vermijden van te harde of ongelijke ondergronden helpen ook bij het herstel.

Wat kan ik doen aan een verticale scheur in de hoef van mijn paard?

Voor een verticale scheur is professionele verzorging door een hoefsmid of dierenarts nodig. Zij kunnen de hoef stabiliseren, eventueel met behulp van hoefbeslag of hoeflijm, om verdere schade te voorkomen. Hoefsupplementen die de hoefgezondheid ondersteunen kunnen ook deel uitmaken van de behandeling.