Op de klantenservice krijgen wij regelmatig de vraag wat wij kunnen betekenen voor een stressgevoelig paard. Voornamelijk voor op wedstrijden, maar ook voor paarden die naar een andere stal zijn verhuisd of van zichzelf nerveus zijn.
Veel paardeneigenaren kampen met het “mok probleem” en zijn soms radeloos over wat ze er tegen moeten doen. Wassen, insmeren, drainage, scheren etc. Alles wordt geprobeerd om het paard van deze nare (soms ook pijnlijke) aandoening af te helpen. Maar wat is mok, hoe komt je paard er aan en vooral: hoe kan je het verhelpen en zelfs voorkomen? Je leest er alles over in deze blog.
Een paard kan in zijn leven verschillende soorten blessures, aandoeningen of afwijkingen oplopen. Soms is zo’n blessure onschuldig of tijdelijk en houdt je paard er niets aan over. Soms kan het een ernstige chronische aandoening zijn of kun je de blessure altijd blijven zien.
Welke deken moet ik mijn paard opdoen? Welke soort, welke dikte en welk merk? Het blijft een onderwerp waar veel paardeneigenaren mee worstelen. Lees deze blog en er is niets meer dat jij niet weet over dekens!
Op zoek naar het perfecte kerstcadeau voor je paard? Ontdek unieke ideeën en de beste producten bij Paardendrogist om je paard te verwennen deze kerst!
Veel mensen geven hun paard lijnzaadolie, dit is niet voor niets. Lees hier de voordelen van lijnzaadolie en lees ook in deze blog de verschillen tussen lijnzaad- en zonnebloemolie.
Net als mensen kunnen paarden ook tijdens de winter wat minder weerstand hebben en sneller ziek worden. Gelukkig kun je je paard met met kruiden op een natuurlijke manier ondersteunen tijdens de winter. Meer weten over hoe je dit kunt doen? In onze blog lees je er alles over.
De weerstand van het paardenlichaam is afhankelijk van een goed werkend immuunsysteem. Goede leefomstandigheden, geen stress en goede voeding zijn hiervoor essentieel. Maar hoe werkt dat nou eigenlijk en hoe zorg je dat je de weerstand van je paard op peil houdt? Lees in deze blog hoe je je paard het beste kan ondersteunen.
Nu het weideseizoen voor sommige paarden helaas over is, kan je paard zand binnenkrijgen in de paddock. Ook door kort gras op een zanderige bodem kan je paard zand binnenkrijgen. In deze blog vertellen we je meer over de gevolgen als je paard (teveel) zand binnenkrijgt.
Stijfheid komt lang niet altijd alleen bij oudere paarden voor en kan verschillende oorzaken hebben. Doordat het veel verschillende oorzaken kan hebben is het soms lastig te achterhalen waar je paard stijf van wordt. Blijf je paard daarom altijd goed observeren. Soms is dat lastig als je je paard dagelijks ziet dus vraag dan een ander om eens met je mee te kijken. We hebben een aantal punten voor je op een rij gezet waar je op kunt letten. Als je regelmatig naar de onderstaande punten kijkt dan haal je veel informatie op over de toestand van je paard.