Meld je aan op onze nieuwsbrief ontvang 10% korting voor je eerst volgende bestelling!

 

Stalling en weidegang

Zandproblemen voorkomen

Zandproblemen bij paarden

Nu het weideseizoen voor sommige paarden helaas over is, kan je paard zand binnenkrijgen in de paddock. Ook door kort gras op een zanderige bodem kan je paard  zand binnenkrijgen. In deze blog vertellen we je meer over de gevolgen als je paard (teveel) zand binnenkrijgt. 

Lees meer

Welke planten zijn giftig voor paarden?

Giftige planten voor paarden

De meeste paarden weten van nature welke planten ze wel of beter niet op kunnen eten. Planten met bijvoorbeeld rode bessen, felle kleuren, een vreemde geur of bittere smaak zullen ze normaal laten staan. Maar soms is de bittere smaak of sterke geur verdwenen als het gedroogd en verwerkt in het ruwvoer zit. In deze blog lees je meer over de giftige planten, struiken en bomen die we hier in Nederland regelmatig tegenkomen. 

Lees meer

Gezonde kruiden in de zomer

gezonde kruiden voor je paard in de zomer

De zomer is heerlijk, maar kan ook ongemakken veroorzaken bij je paard. Wil je jouw paard op een natuurlijke manier ondersteunen? Denk dan eens aan het voeren van kruiden. Niet alleen bij mensen zie je dat er de laatste jaren veel meer natuurlijke kruiden worden gebruikt ter ondersteuning van de gezondheid, maar ook bij paarden wordt dit steeds populairder. Lees er meer over in onze blog. 

Lees meer

Hoe kies je het juiste vliegenmasker voor je paard?

vliegenmasker kiezen

De laatste jaren zijn er veel verschillende soorten vliegenmaskers op de markt gekomen met ieder hun unieke eigenschappen. Tevens heeft ieder paard een ander hoofd dus belangrijk om te kijken welke goed past. Net als bij het passen van een deken of het kiezen van je eigen rijlaarzen is het kiezen van de juiste vliegenkap ook belangrijk.  

Naast dat je de juiste maat moet kiezen, kun je paarden ook onderverdelen in 4 types. Zo is er voor ieder paard iets geschikts.

Lees meer

Drachtige merrie? Pas haar rantsoen op tijd aan!

Rantsoen drachtige merrie

Vanaf ongeveer de 8e maand van de dracht heeft je merrie een verhoogde behoefte aan energie en eiwitten. Ook stijgt de behoefte aan calcium, fosfor, magnesium en is het belangrijk om voldoende koper, zink en mangaan te voeren. Het is daarom belangrijk om het rantsoen van je merrie tijdig aan te passen om ervoor te zorgen dat het veulen zich optimaal ontwikkelt en je merrie in goede conditie blijft.

Lees meer

Verschillende likstenen voor paarden

likstenen voor paarden

Verschillende likstenen voor paarden

Het gemiddelde rantsoen van een paard bevat weinig tot geen zout maar ook een paard heeft net als wij zout nodig. Niet alleen op warme dagen is er behoefte aan zout, maar ook in het najaar/winter is het een belangrijke aanvulling op het rantsoen. Tevens is het een lekkere en gezonde afleiding, omdat paarden het fijn en rustgevend vinden om te likken! 

Lees meer