Het verschil tussen lijnzaad- en zonnebloemolie
- 1 nov. 2023
Veel mensen geven hun paard lijnzaadolie, dit is niet voor niets. Lees hier de voordelen van lijnzaadolie en lees ook in deze blog de verschillen tussen lijnzaad- en zonnebloemolie.
Al 30 jaar voor het welzijn van jouw paard!
Veel mensen geven hun paard lijnzaadolie, dit is niet voor niets. Lees hier de voordelen van lijnzaadolie en lees ook in deze blog de verschillen tussen lijnzaad- en zonnebloemolie.
Net als mensen kunnen paarden ook tijdens de winter wat minder weerstand hebben en sneller ziek worden. Gelukkig kun je je paard met met kruiden op een natuurlijke manier ondersteunen tijdens de winter. Meer weten over hoe je dit kunt doen? In onze blog lees je er alles over.
De weerstand van het paardenlichaam is afhankelijk van een goed werkend immuunsysteem. Goede leefomstandigheden, geen stress en goede voeding zijn hiervoor essentieel. Maar hoe werkt dat nou eigenlijk en hoe zorg je dat je de weerstand van je paard op peil houdt? Lees in deze blog hoe je je paard het beste kan ondersteunen.
Wellicht merk je het zelf al dat je weerstand wat minder is en je energiepijl wat lager. Het is al vroeg donker en de laatste dagen waren nat, winderig en koud! Veel mensen hebben last van het “herfs-/wintertdipje”, maar ook onze paarden kunnen hier last van hebben.
Kurkuma! Wie kent het niet? Lekker door een Indisch gerecht, goed voor jouw gezondheid maar ook heel gezond voor je paard. Lees hier alles over kurkuma en probeer het uit!
Is je veulen al bijna groot genoeg om op eigen benen zonder moeder verder te gaan? Of mag hij/zij nog lekker even bij moeders blijven? Op een dag komt dat moment dat je kleine spruit zelfstandig groot en sterk moet gaan worden. Altijd een spannend moment voor jou als fokker/mama, want naast de merrie was jij de afgelopen maanden toch ook een beetje moeder. Je veulen gaat de komende jaren een enorme groeispurt maken zowel lichamelijk als mentaal. Waarbij ongelukjes, blessures en ziektes op de loer liggen. Want de meeste jonge paarden komen er toch niet zonder kleerscheuren doorheen. Maar groot en sterk worden gaat met vallen en opstaan. Toch wil je de problemen zo veel mogelijk beperken en daarbij helpen wij je graag een handje! Lees in deze blog hoe je jonge paard gezond laat opgroeien tot een sterk en gezond volwassen paard!
De zomer is heerlijk, maar kan ook ongemakken veroorzaken bij je paard. Wil je jouw paard op een natuurlijke manier ondersteunen? Denk dan eens aan het voeren van kruiden. Niet alleen bij mensen zie je dat er de laatste jaren veel meer natuurlijke kruiden worden gebruikt ter ondersteuning van de gezondheid, maar ook bij paarden wordt dit steeds populairder. Lees er meer over in onze blog.
Afvalstoffen worden in het lichaam opgeslagen en kunnen op den duur zorgen voor verschillende kwaaltjes en een verminderde weerstand. Inentingen, medicijnen, slechte voeding, stress, etc. zijn bijvoorbeeld grote veroorzakers van afvalstoffen in het paardenlichaam. Om van die afvalstoffen af te komen kun je je paard een detox- of ook wel drainagekuur geven. Dit is een reinigingskuur die er voor zorgt dat afvalstoffen los worden gemaakt en worden afgevoerd. De detox kun je dus zien als een grote “voorjaars- of najaarsschoonmaak” voor het lichaam van je paard. Na deze schoonmaak kuur is het lichaam vrij van afvalstoffen en worden voedingsstoffen, supplementen en medicijnen beter opgenomen.
Je verwacht het misschien niet direct in het rantsoen van een paard, maar Zeewier is heel gezond voor onze viervoeters! En ook voor ons is het een hele waardevolle aanvulling op het menu. Het is één van de rijkste natuurproducten als het gaat om een breed scala aan vitaminen, mineralen, sporenelementen en aminozuren. In de blog vertellen we je alles over zeewier en waarom dit goed voor je paard is!
De winter is aangebroken. De weersomstandigheden veranderen en daarmee waarschijnlijk de voeding en verzorging van je paard ook. In het najaar verandert de samenstelling in het gras of komt je paard misschien meer op stal of in een paddock te staan. Dat betekent een grote verandering in het rantsoen en de dagelijkse beweging. Om te zorgen dat je paard toch voldoende voeding, vitamines en mineralen binnen krijgt kun je deze verandering opvangen met het geven van (meer) ruwvoer, krachtvoer en/of supplementen.