Stalbenen
- 16 mei 2025
Het meer op stal staan in de winterperiode veroorzaakt helaas bij veel (oudere) paarden overtollig vocht in de benen (stalbenen). Kleefkruid en brandnetel kunnen dan bijdragen aan het verhelpen van deze kwaal.
Al 30 jaar voor het welzijn van jouw paard!
Het meer op stal staan in de winterperiode veroorzaakt helaas bij veel (oudere) paarden overtollig vocht in de benen (stalbenen). Kleefkruid en brandnetel kunnen dan bijdragen aan het verhelpen van deze kwaal.
Peesproblemen bij paarden, je hoort soms verschrikkelijke verhalen. En terecht, want een peesblessure is een lastig probleem om op te lossen. Paarden kunnen hier ontzettend lang last van hebben en het kan altijd gevoelig blijven.
Hirudo therapie of beter bekend als bloedzuigertherapie is een methode die je de laatste tijd steeds vaker voorbij ziet komen. Maar het is al een eeuwenoude geneeswijze voor mens en dier. De meeste mensen vinden bloedzuigers een beetje vies en eng, maar deze wonderlijke diertjes kunnen menig probleem oplossen! In deze blog verteld Hirudo- en revalidatietherapeut Milou Faber je meer over deze kleine wonderdiertjes!
Rotstraal is een veel voorkomende bacteriële infectie van het straalhoorn die meestal ontstaat door een vieze, natte stalvloerbedekking, een slechte hoefverzorging of te weinig beweging. Ook te diep krabben met een hoevenkrabber kan tot rotstraal leiden. Lees in deze blog alles over rotstaal.
Helaas is een blessure niet altijd te voorkomen. Pezen zijn kwetsbaar en het herstel duurt vaak lang. Het koelen van pezen na zware arbeid kan helpen blijvende beschadigingen te voorkomen van de pezen. Maar wat kan je nog meer doen?
Net als mensen kunnen paarden ook tijdens de winter wat minder weerstand hebben en sneller ziek worden. Gelukkig kun je je paard met met kruiden op een natuurlijke manier ondersteunen tijdens de winter. Meer weten over hoe je dit kunt doen? In onze blog lees je er alles over.
Misschien heb je er wel eens van gehoord, ken je iemand die het laat doen of zou je het zelf wel eens willen proberen: ‘natuurlijk’ bekappen, ook wel barefoot of anatomisch bekappen genoemd. Wat is het, in hoeverre verschilt het van gewoon bekappen, waarom zou je ervoor kiezen en wat kun je zelf doen voor de hoeven van je paard?
Een van de ontwikkelingen die we de laatste jaren hebben zien groeien in de paardenwereld is het gebruik van therapieproducten. Hierbij kun je denken aan deken met een magnetisch veld, massage producten of andere therapeutische ondersteuning voor het welzijn van je paard. Inmiddels is er een ruime keuze en kun je het zo gek maken als je wil! Maar wat doet het nou eigenlijk voor je paard en is het een trend of een must-have? In deze blog vertellen we je er meer over!
Wellicht heb je het spreekwoord ‘No foot, no Horse’ wel eens gehoord. Daarmee wordt bedoeld dat je de hoeven van je paard kunt vergelijken met de fundering van je huis. Goede hoeven zijn van levensbelang voor het paard. Ze dragen het lichaam en zorgen dat het paard kan bewegen. Goede hoefverzorging is dus het hele jaar super belangrijk maar in de winter heb je met andere omstandigheden te maken dan in de zomer. Waar let je op om te zorgen dat je paard goede hoeven houdt in de winter? En hoe ga je om met vorst en sneeuw?