Meld je aan op onze nieuwsbrief ontvang 10% korting voor je eerst volgende bestelling!

 

Blog

De zuiverende werking van Kleefkruid

Kleefkruid

De Zuiverende werking van Kleefkruid

Kleefkruid is een veelvoorkomend plantje in Nederland die je wellicht in de zomer wel eens hebt gezien langs de slootkant of in een weiland. Het zijn die plakkerige plantjes met bolletjes die aan je kleren blijven kleven. Wist je dat veel paarden er dol op zijn en dat het ook nog eens heel gezond is? In deze blog vertellen we je waar je Kleefkruid voor kunt inzetten!

Lees meer

Hoe bescherm ik mijn paard tegen de zon?

Je paard beschermen tegen zonnebrand

Het is elk jaar weer genieten als de zomer eindelijk van start gaat. Een rode en verbrande huid na een zonnige dag is natuurlijk minder genieten. Ook je paard loopt het risico te verbranden. Weet jij hoe je je paard tegen zonnebrand kunt beschermen? 

Lees meer

Gezonde kruiden in de zomer

gezonde kruiden voor je paard in de zomer

De zomer is heerlijk, maar kan ook ongemakken veroorzaken bij je paard. Wil je jouw paard op een natuurlijke manier ondersteunen? Denk dan eens aan het voeren van kruiden. Niet alleen bij mensen zie je dat er de laatste jaren veel meer natuurlijke kruiden worden gebruikt ter ondersteuning van de gezondheid, maar ook bij paarden wordt dit steeds populairder. Lees er meer over in onze blog. 

Lees meer

Ondersteun staart- en manen eczeem op natuurlijke wijze

Paard met staart en manen eczeem

Tijdens het voorjaar als de temperatuur weer stijgt, worden mugjes en andere kriebelende beestjes weer actief. Heb je een paard die daar gevoelig voor is dan ga je direct merken dat hij gaat schuren en de huid geïrriteerd raakt. Het kan zijn dat je paard een gevoelig huidje heeft, maar er zijn ook steeds meer paarden met staart- en manen eczeem of ook wel bekend als zomereczeem. Een irritante aandoening, waarbij het soms een uitdaging is om de juiste producten te vinden om je paard zo veel mogelijk te helpen. Het eczeem zal nooit meer verdwijnen, maar natuurlijk wil je er alles aan doen om het voor je paard zo draaglijk mogelijk te houden. De Paardendrogist SME Kruidenmix in combinatie met de SME Zalf is vaak een goede oplossing voor paarden met staart- en manen eczeem. In deze blog vertellen we je alles over deze unieke combinatie van natuurlijke kruiden. 

Lees meer

GASTBLOG NAF: Ondersteun de spieren, pezen en gewrichten van je paard

ondersteunen spieren, pezen, gewrichten paard

We willen allemaal dat ons paard er mooi en gespierd uitziet en gezonde gewrichten en pezen heeft om blessures te voorkomen. Soms een uitdaging om dat voor elkaar te krijgen want onze viervoeters zijn gevoelige dieren. Om tot de juiste samenstelling van voer te komen om dit te bereiken is dan ook een uitdaging. Met name bij sportpaarden een belangrijk onderdeel omdat hun spieren, pezen en gewrichten vaak lang en intensief belast worden. Maar ook als je recreatief rijdt moet je dit niet onderschatten. Ongelijke ondergronden in het bos of korte wendingen tijdens een grondwerksessie zijn ook belastend voor de gewrichten, spieren en pezen! Je kunt je voorstellen dat springen het meest belastend is voor een paard. Bij het afzetten en landen op de sprong komen extreme krachten vrij, wat resulteert in extreme schokken door het been. Voor een springpaard is ondersteuning van supplementen dus essentieel!

Lees meer

Hoe kies je het juiste vliegenmasker voor je paard?

vliegenmasker kiezen

De laatste jaren zijn er veel verschillende soorten vliegenmaskers op de markt gekomen met ieder hun unieke eigenschappen. Tevens heeft ieder paard een ander hoofd dus belangrijk om te kijken welke goed past. Net als bij het passen van een deken of het kiezen van je eigen rijlaarzen is het kiezen van de juiste vliegenkap ook belangrijk.  

Naast dat je de juiste maat moet kiezen, kun je paarden ook onderverdelen in 4 types. Zo is er voor ieder paard iets geschikts.

Lees meer

Zomereczeem

Zomereczeem bij paarden

Heeft je paard zomereczeem? Dan weet je als geen ander hoeveel extra zorg dit met zich meebrengt. Je wilt dat je paard zo min mogelijk jeuk heeft en net zo kan genieten als andere paarden in de wei. Constante jeuk is vreselijk, en je wilt niets liever dan je paard helpen. 

Lees meer