Meld je aan op onze nieuwsbrief ontvang 10% korting voor je eerst volgende bestelling!

 

Trainen & bewegen

Stijfheid bij je paard

Stijfheid komt lang niet altijd alleen bij oudere paarden voor en kan verschillende oorzaken hebben. Doordat het veel verschillende oorzaken kan hebben is het soms lastig te achterhalen waar je paard stijf van wordt. Blijf je paard daarom altijd goed observeren. Soms is dat lastig als je je paard dagelijks ziet dus vraag dan een ander om eens met je mee te kijken. We hebben een aantal punten voor je op een rij gezet waar je op kunt letten. Als je regelmatig naar de onderstaande punten kijkt dan haal je veel informatie op over de toestand van je paard.

Lees meer

De zin en onzin van therapieproducten

therapiedeken

Een van de ontwikkelingen die we de laatste jaren hebben zien groeien in de paardenwereld is het gebruik van therapieproducten. Hierbij kun je denken aan deken met een magnetisch veld, massage producten of andere therapeutische ondersteuning voor het welzijn van je paard. Inmiddels is er een ruime keuze en kun je het zo gek maken als je wil! Maar wat doet het nou eigenlijk voor je paard en is het een trend of een must-have? In deze blog vertellen we je er meer over!

Lees meer

GASTBLOG NAF: Ondersteun de spieren, pezen en gewrichten van je paard

ondersteunen spieren, pezen, gewrichten paard

We willen allemaal dat ons paard er mooi en gespierd uitziet en gezonde gewrichten en pezen heeft om blessures te voorkomen. Soms een uitdaging om dat voor elkaar te krijgen want onze viervoeters zijn gevoelige dieren. Om tot de juiste samenstelling van voer te komen om dit te bereiken is dan ook een uitdaging. Met name bij sportpaarden een belangrijk onderdeel omdat hun spieren, pezen en gewrichten vaak lang en intensief belast worden. Maar ook als je recreatief rijdt moet je dit niet onderschatten. Ongelijke ondergronden in het bos of korte wendingen tijdens een grondwerksessie zijn ook belastend voor de gewrichten, spieren en pezen! Je kunt je voorstellen dat springen het meest belastend is voor een paard. Bij het afzetten en landen op de sprong komen extreme krachten vrij, wat resulteert in extreme schokken door het been. Voor een springpaard is ondersteuning van supplementen dus essentieel!

Lees meer

Rambo Micklem hoofdstel

Rambo Micklem voor paarden

Wil je je paard gaan beleren of is jouw paard gevoelig op het hoofd? Dan is het Micklem hoofdstel wellicht iets voor jouw paard. Er is bij de ontwikkeling van het Micklem hoofdstel rekening gehouden met de ligging van alle gevoelige zenuwen en uitstekende delen van de schedel. Nieuwsgierig geworden? In de blog lees je er alles over.

Lees meer

Stralend met je paard op wedstrijd

Op een wedstrijd of show wil je er natuurlijk samen met je paard stralend uitzien. Maar hoe krijg je je paard net zo mooi als al die topruiters op tv? In deze blog vertellen we hoe jij je paard mooi en glanzend voor de dag krijgt en geven we je tips voor de perfecte finishing touch!

Lees meer

Heeft jouw paard last van wedstrijdspanning?

Het indoorseizoen gaat weer van start. Vaak een periode die paarden een beetje extra spannend vinden. Een vreemde omgeving, gekke juryhokjes met bloemen en publiek langs de baan. Wist je dat ongeveer 80% van de paarden last heeft van wedstrijdspanning? Met name op indoorwedstrijden zijn paarden vaak extra schrikkerig, kijkerig of gespannen. De Paardendrogist geeft je handige tips om hier mee om te gaan!

Lees meer

Gastblog van PrimeVal: Zo houd je de gewrichten van jouw paard soepel en gezond

Als paardeneigenaar weet jij het als geen ander. De gewrichten van paarden zijn een gevoelig punt. Veel eigenaren doen er alles aan om de spieren en gewrichten in topconditie te houden. Uiteraard is het belangrijk om hiervoor een goed en gedoseerd trainingsschema te hebben. Maar ook de hoeven hebben een belangrijke invloed op de spieren en gewrichten.

Tenslotte, niet te vergeten de voeding. Je kunt de dagelijkse voeding aanvullen met supplementen, maar hoe werken ze en wat kunnen ze de gewrichten van jouw paard bieden? Wij vertellen je er graag meer over.

Lees meer