Maagzweren bij paarden
- 20 dec. 2024
Maagproblemen komen bij paarden veel meer voor dan voorheen werd aangenomen. Het is lastig een maagzweer te herkennen, waardoor een behandeling tegen een maagzweer soms lang op zich laat wachten.
Al 30 jaar voor het welzijn van jouw paard!
Maagproblemen komen bij paarden veel meer voor dan voorheen werd aangenomen. Het is lastig een maagzweer te herkennen, waardoor een behandeling tegen een maagzweer soms lang op zich laat wachten.
Wil je het gewicht van je paard berekenen? Ontdek hoe je dit eenvoudig doet met de methoden en tips van de Paardendrogist. Lees nu meer!
Hirudo therapie of beter bekend als bloedzuigertherapie is een methode die je de laatste tijd steeds vaker voorbij ziet komen. Maar het is al een eeuwenoude geneeswijze voor mens en dier. De meeste mensen vinden bloedzuigers een beetje vies en eng, maar deze wonderlijke diertjes kunnen menig probleem oplossen! In deze blog verteld Hirudo- en revalidatietherapeut Milou Faber je meer over deze kleine wonderdiertjes!
Net als mensen kunnen paarden ook tijdens de winter wat minder weerstand hebben en sneller ziek worden. Gelukkig kun je je paard met met kruiden op een natuurlijke manier ondersteunen tijdens de winter. Meer weten over hoe je dit kunt doen? In onze blog lees je er alles over.
Na maanden in de paddock is het heerlijk dat je paard weer de wei in kan. Meer beweging en vers gras zijn een feestje voor ieder paard. Maar let goed op, want deze verandering in het rantsoen kan voor vervelende gevolgen zorgen. In deze blog geven we je tips hoe je deze overgang goed laat verlopen.
Wellicht staat jouw paard momenteel in de paddock of op een inmiddels kale weide? In deze tijd van het jaar zien we daarom meer paarden met zandkoliek. Zandkoliek onstaat niet van het ene op andere moment, maar is meestal opgebouwd door een langere periode van kleine beetje zand binnen krijgen. Soms wel maanden of zelfs jarenlang. Preventieve maatregelen zijn dus enorm belangrijk, ook wanneer er geen klachten zijn! In deze blog geeft Vitbalix je tips voor preventieve maatregelen en om de eerste verschijnselen van zandkoliek te leren herkennen.
Detoxen, je hebt er waarschijnlijk wel eens van gehoord? Maar heb jij je paard wel eens een detoxkuur gegeven? Het zorgt dat afvalstoffen die bijvoorbeeld door inentingen, antibiotica of andere medicatie in het lichaam zijn gekomen worden afgevoerd. Als deze afvalstoffen opgehoopt in het lichaam blijven zitten kan dit de weerstand verminderen, ziektes of andere aandoeningen veroorzaken. Eén of twee keer per jaar een schoonmaak van het lichaam door een detoxkuur te geven is dus zeker niet onverstandig! In deze blog lichten we toe hoe je dit met onze natuurlijke kruiden kunt doen!
Kleefkruid is een veelvoorkomend plantje in Nederland die je wellicht in de zomer wel eens hebt gezien langs de slootkant of in een weiland. Het zijn die plakkerige plantjes met bolletjes die aan je kleren blijven kleven. Wist je dat veel paarden er dol op zijn en dat het ook nog eens heel gezond is? In deze blog vertellen we je waar je Kleefkruid voor kunt inzetten!
De zomer is heerlijk, maar kan ook ongemakken veroorzaken bij je paard. Wil je jouw paard op een natuurlijke manier ondersteunen? Denk dan eens aan het voeren van kruiden. Niet alleen bij mensen zie je dat er de laatste jaren veel meer natuurlijke kruiden worden gebruikt ter ondersteuning van de gezondheid, maar ook bij paarden wordt dit steeds populairder. Lees er meer over in onze blog.
Het voorjaar is een prachtige periode, veel paarden gaan weer op de weide.
Als paardeneigenaar is het goed om ook na te denken over het wormmanagement. In deze gastblog lees je er alles over!