Meld je aan op onze nieuwsbrief ontvang 10% korting voor je eerst volgende bestelling!

 

Supplementen & voer voor oudere paarden

1-18/58 artikelen

Van hoog naar laag sorteren
 1. -15 %
  Paardendrogist Equiflexion
  Paardendrogist Equiflexion
  Vanaf € 38,85
  Selecteer een optie
 2. -15 %
  Paardendrogist Glucosamine Forte 900 gram
  Paardendrogist Glucosamine Forte
  Vanaf € 21,68
  Selecteer een optie
 3. -15 %
  Paardendrogist Moor Balans - 28142
  Paardendrogist Moor Balans
  Vanaf € 29,71
  Selecteer een optie
 4. NAF Devil's Relief - 28839
  NAF Devil's Relief
  Vanaf € 45,45
  Selecteer een optie
 5. -5 %
  Groene Os Glucosamine Complex Paard - 27515
  Groene Os Glucosamine Complex Paard
  Vanaf € 99,28
  Selecteer een optie
 6. PrimeVal Gelatinaat Paard - 26839
  PrimeVal Gelatinaat Paard
  Vanaf € 92,95
  Selecteer een optie
 7. Puur Glucosamine Extra - 27622
  Puur Glucosamine Extra
  Vanaf € 64,95
  Selecteer een optie
 8. NAF Glucosamine 10.000 Plus - 28848
  NAF Glucosamine 10.000 Plus
  Vanaf € 27,45
  Selecteer een optie
 9. Horse Master DoloPhyt
  Horse Master DoloPhyt
  Vanaf € 49,55
  Selecteer een optie

1-18/58 artikelen

Van hoog naar laag sorteren

Voeding speelt een essentiële rol in de zorg voor oudere paarden, vooral omdat hun voedingsbehoeften evolueren met de leeftijd. Om aan deze specifieke veranderingen tegemoet te komen, is senior paardenvoer ontwikkeld, dat een aangepaste mix van eiwitten, vitaminen en supplementen bevat. Het correcte gebruik van dit gespecialiseerde voer het helpt niet alleen bij het op peil houden van het gewicht van een ouder paard, maar het kan ook aangepast worden om te helpen bij gewichtstoename of -verlies, afhankelijk van de unieke behoeften van elk dier.

Een voorkomende uitdaging bij het verzorgen van oudere paarden is dat ze door verminderde eetlust of kauwproblemen hun voer niet goed kunnen consumeren, wat vaak leidt tot ongewenst gewichtsverlies. Speciaal ontworpen voeding zoals senior brokken en slobber voor senioren kan hier een oplossing bieden.

Deze producten zijn smakelijk, zijn gemakkelijk te consumeren en zitten boordevol essentiële voedingsstoffen. Hierdoor wordt het beter geaccepteerd door kieskeurige eters of paarden met gebitsproblemen. Zo wordt via aangepaste, smaakvolle voeding tegemoetgekomen aan hun specifieke behoeften, met als doel ze vitaal en gezond te houden.

Het belang van een voeding kan niet onderschat worden bij het streven om een ouder paard fit te houden. Supplementen voor het ouder paard, waaronder natuurlijke planten en kruiden, kunnen ondersteunen bij specifieke behoeften, zoals gewrichtsgezondheid of spijsvertering, en dragen bij aan het algehele welzijn. Of het nu gaat om het beheren van het gewicht of ervoor zorgen dat je trouwe metgezel toegang heeft tot alle benodigde voedingsstoffen, de keuze voor het juiste dieet voor een ouder paard kan een wereld van verschil maken.

 

Wat is het beste senior voer voor mijn paard?

Het beste senior voer voor uw paard moet hoogwaardige, gemakkelijk verteerbare ingrediënten bevatten, met een aangepast eiwit- en energiegehalte om spiermassa en gewichtsbeheer te ondersteunen. Het is belangrijk dat het voer gemakkelijk te kauwen is, vooral voor paarden met gebitsproblemen. Raadpleeg altijd een dierenarts of voedingsdeskundige voor persoonlijk advies, aangezien de specifieke behoeften van elk ouder paard kunnen verschillen.

Waarom is eiwit belangrijk in de voeding van een ouder paard?

Eiwitten zijn cruciaal voor het behoud van spiermassa, wat bij oudere paarden kan afnemen. Hoogwaardige eiwitten in senior paardenvoer helpen bij het ondersteunen van de spierfunctie en het behouden van een gezond gewicht. Het is belangrijk om een balans te vinden, omdat te veel eiwit ook gezondheidsproblemen kan veroorzaken.

Hoe houd ik een ouder paard fit en gezond?

Het behouden van een aangepast voedingsschema met hoogwaardige senior voeding en supplementen is sleutel. Zorg daarnaast voor voldoende beweging aangepast aan het vermogen van het paard. Regelmatige veterinaire controles en aandacht voor gebitsverzorging helpen ook om uw oudere paard fit te houden.

Wat doe ik als mijn oud paard niet wil eten?

Als een ouder paard weigert te eten, is het belangrijk om de oorzaak te achterhalen. Gebitsproblemen zijn een veelvoorkomende oorzaak bij oudere paarden. Het aanbieden van zachter voedsel, zoals senioren slobber of natgemaakt senior brok, kan helpen. Raadpleeg een dierenarts om eventuele medische problemen uit te sluiten.