Meld je aan op onze nieuwsbrief ontvang 10% korting voor je eerst volgende bestelling!

 

Planten en kruiden voor paarden

Planten & Kruiden
alle categorieën
Brandnetel
Duivelsklauw
Fenegriek
Goudsbloem
Kamille
Kleefkruid
Knoflook
Kurkuma
Lijnzaad
Mariadistel
Monnikspeper
Paardenbloem
Psyllium (Vlozaad)
Rozenbottel
Valeriaan
Zeewier

1-18/64 artikelen

Van hoog naar laag sorteren
 1. Sectolin Kamille
  Sectolin Kamille
  Vanaf € 23,40
  Selecteer een optie
 2. Sectolin Fenegriek
  Sectolin Fenegriek
  Vanaf € 14,20
  Selecteer een optie
 3. Sectolin Brandnetel
  Sectolin Brandnetel
  Vanaf € 17,40
  Selecteer een optie

1-18/64 artikelen

Van hoog naar laag sorteren

Ontdek betoverende planten en kruiden voor paarden bij Paardendrogist, een plaats waar het holistische welzijn van jouw paard onze prioriteit is. Onze zorgvuldig samengestelde kruidensupplementen en paardenkruiden zijn ontworpen om de gezondheid van jouw paard op natuurlijke wijze te ondersteunen.

Van het kalmerende effect van kamille tot de verzachtende eigenschappen van lavendel, onze producten zijn een bron van diverse voordelen. Ze verminderen angst, bevorderen de balans in de darmen en dragen bij aan algeheel welzijn. Het is vooral essentieel om kruiden tijdens de winter te geven aan paarden, omdat deze natuurlijke boosters cruciaal zijn voor het ondersteunen van hun gezondheid in de uitdagende koude maanden.

Neem vandaag nog de sprong naar een natuurlijk en holistisch gezond paardenleven. Bij de Paardendrogist wacht een wereld van kruiden en planten op je, en onze specialisten zijn er om je te begeleiden bij het kiezen van het perfecte product voor de specifieke behoeften van jouw paard.

Welke kruiden zijn goed voor paarden?

Kruiden die gunstig kunnen zijn voor paarden zijn onder meer kamille voor stressverlichting, pepermunt voor ondersteuning van de spijsvertering, brandnetel voor de algehele gezondheid, knoflook voor ondersteuning van het immuunsysteem en mariadistel voor de gezondheid van de lever.

Tegen welke kruiden kan een paard niet?

Paarden moeten giftige planten zoals taxus en nachtschade vermijden, evenals boterbloemen en rabarber, omdat deze kruiden schadelijk kunnen zijn als ze in grote hoeveelheden worden ingenomen. Raadpleeg altijd een dierenarts of paardenvoedingsdeskundige voor advies over kruidensupplementen en planten voor uw paard.

Hoe kies ik de juiste kruidenmix voor mijn paard?

Bij het kiezen van een kruidenmix voor je paard, is het belangrijk om rekening te houden met de specifieke behoeften van je paard. Sommige kruidensupplementen zijn bijvoorbeeld speciaal ontwikkeld voor ondersteuning van de spijsvertering, terwijl andere kunnen helpen bij spieropbouw of stressvermindering. Raadpleeg bij vragen altijd een dierenarts of een voedingsdeskundige voor paarden om ervoor te zorgen dat je de juiste mix kiest die past bij de behoeften van jouw paard.

Hoe integreer ik kruidensupplementen in het dieet van mijn paard?

Kruidensupplementen kunnen gemakkelijk worden toegevoegd aan het dagelijkse voer van je paard. Begin met een kleine hoeveelheid om te zien hoe je paard reageert en verhoog de dosering geleidelijk volgens de aanbevelingen op de verpakking of het advies van een professional. Het is belangrijk om de reactie van je paard te monitoren en aanpassingen te maken indien nodig.