Meld je aan op onze nieuwsbrief ontvang 10% korting voor je eerst volgende bestelling!

 

Nazomer kriebels: Wat te doen?

Verharen is gestart!
De aanmaak van de wintervacht gaat van start zodra de langste dag is geweest (21 juni). Afhankelijk van de temperatuur zal de aanmaak van de wintervacht langzaam of snel gaan. Maar dit is ook per paard verschillend. De aanmaak van de wintervacht betekent ook dat het paard zijn zomervacht zo langzamerhand gaat loslaten. Deze losse haren jeuken en hierdoor zal het paard gaan schuren.
Oplossing: goede, lange borstelsessies!
 
Heel veel mugjes!
Vanaf half augustus is het vaak te merken dat de lucht vochtiger wordt. Het is vaker mistig en er ligt meer dauw op het gras. Dit betekent helaas ook dat tijdens de nazomer er meer mugjes zijn. Met name tijdens de schemering zijn deze erg actief. Paarden die gevoelig zijn voor insectenbeten kunnen daarom in deze periode meer last hebben van jeuk.
Oplossing: gebruik indien nodig nog een eczeemdeken en smeer je paard bijvoorbeeld in met een jeukstillende zalf.
 
Paardendrogist SME Zalf
Onze SME Zalf is een verzorgende en beschermende huidlotion die irritaties door insectenbeten verlicht. Paarden die overgevoelig zijn voor mugjes kunnen veel baat hebben bij deze zalf. De essentiële oliën en de toevoeging van Aloë Vera geven directe verlichting en verzorgen de beschadigde huid.
Aangezien de mugjes vooral in de avond actief zijn is het aan te raden om de zalf tegen het einde van de middag op te smeren. Maar uiteraard mag de zalf naar behoefte vaker worden gesmeerd.
Is de huid beschadigd door het schuren? Geen probleem, Paardendrogist SME Zalf helpt de huid te herstellen en te verzorgen.
 
Wat is jullie ervaring met Paardendrogist SME Zalf?

Delen: