Meld je aan op onze nieuwsbrief ontvang 10% korting voor je eerst volgende bestelling!

 

Blog

Nazomer kriebels: Wat te doen?

Inmiddels is de nazomer begonnen, de hoeveelheid dazen/vliegen neemt af en het gras wordt minder rijk. Maar hoe kan het dat mijn paard nog steeds jeuk heeft of nu zelfs opeens jeuk krijgt? Misschien kan Paardendrogist SME Zalf wel uitkomst bieden in deze periode!
 

Lees meer

Wat doen als uw paard rotstraal heeft?

Rotstraal bij paarden

Rotstraal is een veel voorkomende bacteriële infectie van het straalhoorn die meestal ontstaat door een vieze, natte stalvloerbedekking, een slechte hoefverzorging of te weinig beweging. Ook te diep krabben met een hoevenkrabber kan tot rotstraal leiden. Lees in dit blog alles over rotstaal.

Lees meer

Wat moet je doen als je paard verkouden is?

Verkouden paarden
Tijdens de wintermaanden zijn we vaak gevoelig voor een verkoudheidje, maar dit geldt voor paarden net zo goed. Heeft je paard last van dikke en ondoorzichtige neusuitvloeing of hoest hij vaak dan kan dat wijzen een verkoudheid. Deze verkoudheid kan voorkomen in verschillende maten, van een klein snotneusje tot ernstige hoesten. In dit blogartikel vertellen we je meer over de oorzaak van een verkoudheid bij je paard en hoe je deze kunt voorkomen.

Lees meer

Gastblog: De wonderbaarlijke krachten van bloedzuigers

hirudotherapie

Hirudo therapie of beter bekend als bloedzuigertherapie is een methode die je de laatste tijd steeds vaker voorbij ziet komen. Maar het is al een eeuwenoude geneeswijze voor mens en dier. De meeste mensen vinden bloedzuigers een beetje vies en eng, maar deze wonderlijke diertjes kunnen menig probleem oplossen! In deze blog verteld Hirudo- en revalidatietherapeut Milou Faber je meer over deze kleine wonderdiertjes 

Lees meer