Blog

Het verschil tussen homeopathie of fytotherapie

homeopathie of fytotherapie

Wat is het verschil tussen homeopathie en fytotherapie?

Pak jij ook graag de klachten van je paard of bij jezelf op een natuurlijke wijze aan? Veel aandoeningen en klachten zijn met natuurlijke middelen goed te behandelen. Deze natuurgeneeswijzen zijn er al zolang de mensheid bestaat en de laatste jaren enorm in populariteit gestegen. In deze blog vertellen we je meer over homeopathie en fytotherapie. 

 

Lees meer

Gastblog Pavo: Voeradvies voor een veulen

voeradvies veulen

Wist je dat in de eerste vijf maanden in het leven van een veulen de sterkte van het beenwerk wordt bepaald? Beweging, genetica en voeding spelen hierin een belangrijke rol. In deze fase is het dus cruciaal dat een veulen de juiste hoeveelheid mineralen binnenkrijgt om een gezonde botontwikkeling van binnenuit maximaal te ondersteunen.

Lees meer

Najaarsrisico’s door eikels en de esdoorn

risico van eikenbomen en esdoorns

De herfst treedt aan en mede door de droogte zie je waarschijnlijk de eikels en bladeren al van de bomen vallen. Dat betekent dat je goed op moet letten als er een eikenboom of esdoorn langs de wei of paddock van je paard staat. De eikels zijn namelijk giftig voor paarden en de zaailingen, bladeren en zaden van de esdoorn veroorzaakt de levensbedreigende spierziekte Atypische myopathie. Lees er alles over in deze blog! 

Lees meer

Gezond je jonge paard laten opgroeien

gezond je jonge paard laten opgroeien

Is je veulen al bijna groot genoeg om op eigen benen zonder moeder verder te gaan? Of mag hij/zij nog lekker even bij moeders blijven? Op een dag komt dat moment dat je kleine spruit zelfstandig groot en sterk moet gaan worden. Altijd een spannend moment voor jou als fokker/mama, want naast de merrie was jij de afgelopen maanden toch ook een beetje moeder. Je veulen gaat de komende jaren een enorme groeispurt maken zowel lichamelijk als mentaal. Waarbij ongelukjes, blessures en ziektes op de loer liggen. Want de meeste jonge paarden komen er toch niet zonder kleerscheuren doorheen. Maar groot en sterk worden gaat met vallen en opstaan. Toch wil je de problemen zo veel mogelijk beperken en daarbij helpen wij je graag een handje! Lees in deze blog hoe je jonge paard gezond laat opgroeien tot een sterk en gezond volwassen paard!  

Lees meer

De zuiverende werking van Kleefkruid

Kleefkruid

De Zuiverende werking van Kleefkruid

Kleefkruid is een veelvoorkomend plantje in Nederland die je wellicht in de zomer wel eens hebt gezien langs de slootkant of in een weiland. Het zijn die plakkerige plantjes met bolletjes die aan je kleren blijven kleven. Wist je dat veel paarden er dol op zijn en dat het ook nog eens heel gezond is? In deze blog vertellen we je waar je Kleefkruid voor kunt inzetten!

Lees meer

Gastblog: De wonderbaarlijke krachten van bloedzuigers

hirudotherapie

Hirudo therapie of beter bekend als bloedzuigertherapie is een methode die je de laatste tijd steeds vaker voorbij ziet komen. Maar het is al een eeuwenoude geneeswijze voor mens en dier. De meeste mensen vinden bloedzuigers een beetje vies en eng, maar deze wonderlijke diertjes kunnen menig probleem oplossen! In deze blog verteld Hirudo- en revalidatietherapeut Milou Faber je meer over deze kleine wonderdiertjes 

Lees meer

Gezonde kruiden in de zomer

gezonde kruiden voor je paard in de zomer

De zomer is heerlijk, maar kan ook ongemakken veroorzaken bij je paard. Wil je jouw paard op een natuurlijke manier ondersteunen? Denk dan eens aan het voeren van kruiden. Niet alleen bij mensen zie je dat er de laatste jaren veel meer natuurlijke kruiden worden gebruikt ter ondersteuning van de gezondheid, maar ook bij paarden wordt dit steeds populairder. Lees er meer over in onze blog. 

Lees meer