Meld je aan op onze nieuwsbrief ontvang 10% korting voor je eerst volgende bestelling!

 

Staldekens voor paarden

9 artikelen

Van hoog naar laag sorteren
 1. -40 %
  Staldeken Bucas Irish 300g - 27409
  Staldeken Bucas Irish 300g
  Vanaf € 83,97
  Selecteer een optie
 2. -40 %
  Bucas Competition Cooler Black
  Zweetdeken Bucas Competition Cooler Black
  Vanaf € 63,00
  Selecteer een optie
 3. -25 %
  Bucas Quilt Pony 150g SD
  Liner Bucas Quilt SD Pony 150g
  Vanaf € 86,25
  Selecteer een optie
 4. Weatherbeeta Comfitec 1200D Stable Standard Neck Medium
  Weatherbeeta Comfitec 1200D Stable Standard Neck Medium
  Vanaf € 175,00
  Selecteer een optie
 5. Dominick Stable Rug 200gr Medium Navy
  Dominick Stable Rug 200gr Medium Navy
  Vanaf € 169,95
  Selecteer een optie
 6. Dominick Stable Rug 0gr Lite Navy
  Dominick Stable Rug 0gr Lite Navy
  Vanaf € 159,95
  Selecteer een optie
 7. -25 %
  Horseware Rambo Staldeken 0g Blauw
  Horseware Rambo Staldeken 0g Blauw
  Vanaf € 89,25
  Selecteer een optie
 8. -10 %
  Bucas Freedom Twill Sheet Pony Navy
  Bucas Freedom Twill Sheet Pony Navy
  Vanaf € 53,10
  Selecteer een optie
 9. -10 %
  Bucas Freedom Twill Sheet Navy
  Bucas Freedom Twill Sheet Navy
  Vanaf € 67,50
  Selecteer een optie

9 artikelen

Van hoog naar laag sorteren

Op zoek naar staldekens van topkwaliteit voor jouw paard? Bij De Paardendrogist hebben we de ideale oplossing om het comfort en welzijn van je trouwe metgezel te waarborgen. Of je nu kiest voor een staldeken met hals voor extra warmte of een lichtgewicht variant voor mildere dagen, bij ons vind je altijd de perfecte match.

Het handhaven van de juiste lichaamstemperatuur van een paard is essentieel voor zijn gezondheid, vooral in de winter. Staldekens zijn één van de onmisbare winterproducten voor paarden omdat ze dienen als warmtelaag, waardoor de natuurlijke behaaglijkheid van het paard behouden blijft, en bescherming bieden tegen de koude weersomstandigheden.

Onze paardendekens zijn vervaardigd uit duurzame en ademende materialen, die effectief zweet afvoeren en irritatie voorkomen. Met verstelbare sluitingen passen de dekens zich moeiteloos aan het lichaam van je paard aan, waardoor comfort en bewegingsvrijheid gewaarborgd zijn. Kies De Paardendrogist voor optimale bescherming van uw paard en bestel nu onze hoogwaardige paardendekens.

Waarom is het gebruik van een staldeken belangrijk voor mijn paard?

Het gebruik van een staldeken is cruciaal voor de gezondheid van je paard omdat het beschermt tegen kou en vochtigheid in de stal. Het biedt niet alleen comfort maar helpt ook om de optimale lichaamstemperatuur te handhaven, waardoor spierspanning wordt verminderd en de algehele welzijn van je paard wordt bevorderd. Bovendien voorkomt het de groei van ongewenste bacteriën en schimmels die kunnen ontstaan door vochtige omgevingen.

Welke dikte moet mijn staldeken hebben?

De ideale dikte van een staldeken is afhankelijk van de omgevingstemperatuur en de behoeften van je paard. Voor milde tot gematigde klimaten is een lichtgewicht staldeken van ongeveer 100 gram geschikt. In koudere omstandigheden kan een dikte van 200 gram of meer nodig zijn.

Zijn staldekens waterdicht?

Staldekens zijn meestal niet waterdicht, omdat ze primair zijn ontworpen voor gebruik binnenshuis. Als waterbestendigheid belangrijk is, overweeg dan waterdichte dekens.

Hoe vaak moet ik de staldeken van mijn paard reinigen?

De frequentie van reiniging hangt af van het individuele gedrag van je paard, de stalomstandigheden en het weer. Over het algemeen wordt aanbevolen om de staldeken regelmatig te controleren en te reinigen, minimaal één keer per week. Bij intensief gebruik, bijvoorbeeld bij nat weer of sterke vervuiling, kan vaker reinigen nodig zijn om huidirritatie en geur te voorkomen.

Kan ik een staldeken ook buiten de stal gebruiken?

Ja, sommige staldekens zijn geschikt voor kortdurend gebruik buiten de stal, zoals tijdens transport of in de paddock. Controleer echter altijd de specificaties van de deken en zorg ervoor dat deze geschikt is voor de weersomstandigheden waarin je paard zich bevindt. Waterbestendige eigenschappen en duurzaamheid zijn hierbij belangrijke overwegingen.