Vanaf 5 juli is achteraf betalen of via een automatische incasso niet meer mogelijk. Bestellingen kunnen uitsluitend worden betaald via IDeal, Sepa bankoverschrijving of Bancontact (België).

Kiyoh 8.3

Gezonde kruiden in de zomer

gezonde kruiden voor je paard in de zomer

Zomerse kruiden van De Paardendrogist

De zomer is heerlijk, maar kan ook ongemakken veroorzaken bij je paard. Wil je jouw paard op een natuurlijke manier ondersteunen? Denk dan eens aan het voeren van kruiden. Niet alleen bij mensen zie je dat er de laatste jaren veel meer kruiden worden gebruikt ter ondersteuning van de gezondheid, maar ook bij paarden wordt dit steeds populairder.


Natuurlijke ondersteuning

Paarden in een kudde in de vrije natuur voeden zich met duizenden verschillende stoffen uit grassoorten, kruiden, planten, struiken, bomen, fruit en wortels. Deze natuurproducten zijn rijk aan vitaminen, mineralen, aminozuren en sporenelementen, maar ook aan stoffen met bijvoorbeeld een desinfecterende, antibiotische, spijsvertering bevorderende en bloed reinigende werking. Vanuit oudsher hebben paarden dus vaak behoefte aan heel veel kruiden en voedingsstoffen die je tegenwoordig niet meer in onze weides terugvindt. Daarom zijn wij groot fan van het ondersteunen met kruiden. Lees in deze blog waar onze zomerse kruiden goed voor zijn.

SME-Mix

Heeft jouw paard last van zomerkriebels of een gevoelige huid in de zomer? Denk je dat hij/zij daarom wel wat extra ondersteuning kan gebruiken? Ga dan voor de SME-mix van De Paardendrogist. Tijdens onze zomermaanden, een absolute bestseller!

De SME-mix is een uniek kruidenmengsel van humane consumptiekwaliteit, vol met kruiden en rijk aan vitamines en mineralen. Het stimuleert de doorbloeding, helpt bij de afvoer van afvalstoffen en draagt bij aan een betere weerbaarheid van de huid. Zeer geschikt voor paarden die gevoelig zijn voor de steken van kleine mugjes en andere insecten. De SME-mix bevat hoogwaardige kruiden die met professionele kennis zijn samengesteld. Lees hieronder welke kruiden van de SME-mix bevat en waarom het helpt voor paarden die last hebben van zomerkriebels. 


Samenstelling SME-mix

Kruid goed voor:

Brandnetel

Draagt bij aan de afvoer van afvalstoffen, doorbloeding en een gezonde spijsvertering. Het reinigt je paard van binnenuit.

Paardenbloem

Stimuleert bloedzuivering en draagt bij aan de afvoer van afvalstoffen.

Knoflook

Dit werkt bloedzuiverend en draagt bij aan de algemene weerstand. Maar het zorgt er ook voor dat jouw paard een knoflookgeur uitscheidt via de huid en daarmee minder aantrekkelijk is voor insecten.

Graswortel

Graswortel wordt ook wel kweekgras genoemd. Het reinigt de urinewegen, is bloedzuiverend en verbetert de spijsvertering.

zomertip

Reviews Paardendrogist SME-Mix

Deze enthousiaste klanten gingen je voor:

Review Jill: 
Na het advies van De Paardendrogist heb ik dit product aangeschaft en ben ik gestart met het dagelijks voeren van de SME-mix. Mijn ruin schuurde elk jaar bij de overgang van het dekenseizoen naar de periode zonder deken zijn gehele staartwortel kapot. Wij zijn in de lente begonnen met de SME-mix te voeren en na een week of 3 was er al een zichtbaar verschil te zien. Een veel kalmere huid, geen jeuk meer en teruggroeiende haren op de staartwortel. In de winterperiode hebben wij het niet doorgevoerd en in de lente dit jaar zijn we weer gestart. Mijn paard eet het erg graag en wij hebben een rustige staart! Heel tevreden over dit product.

Review Laura:
De SME-mix ruikt heerlijk en mijn paard eet het ook goed op. Jeuk is aanzienlijk minder door dit supplement. Daarnaast gebruik ik de SME-zalf voor de gevoelige huid van mijn paard in de zomer. Een goede combi!

Review Sanne:
Elk jaar weer heeft mijn ruin zomereczeem klachten, wat zich uit in flink schuren van staart en manen. Normaal kon ik hem in het voorjaar, en zeker niet in de zomer, overdag zonder vliegendeken buiten zetten en moest hij op stal zeker iets om met een staartflap. Dit jaar is dat niet van toepassing, hij kan overdag en ’s nachts zonder deken en hij schuurt niet. Ik kan deze mix dus zeker aanraden bij jeuk klachten in de zomerperiode.

FoeneKnof Zeewier

Foeneknof met zeewier is een gezonde aanvulling op de dagelijkse voeding van je paard. Het draagt bij aan een glanzende vacht en een goede conditie. De combinatie van knoflook en zeewier maken het product rijk aan vitaminen, mineralen, sporelementen en aminozuren. De kruiden ondersteunen de natuurlijke weerstand van je paard. Zeker het proberen waard!

Samenstelling Foeneknof Zeewier

Kruid goed voor:

Foenegriek Zaad

Foenegriek draagt bij aan het behoud van een goede algehele conditie en gezonde luchtwegen. Door de Foenekriek is het rijk aan belangrijke vetzuren.

Knoflook

Dit werkt bloedzuiverend en draagt bij aan de algemene weerstand. Maar het zorgt er ook voor dat jouw paard een knoflookgeur uitscheidt via de huid en daarmee minder aantrekkelijk voor insecten is.

IJslands Zeewier

Zeewier ondersteunt een gezonde spijsvertering en vitale uitstraling.


Review Afke:
Mijn paarden eten het graag. Ik zet dit, samen met de Omega Gold, in tegen symptomen van zomereczeem/grasallergie. Het voegt veel toe aan de gezondheid, van binnenuit en de reactie is veel minder. Ik gebruik dit wel in combinatie met andere supplementen/homeopatie en een deken. Ik ben in ieder geval zeer tevreden!

Wist je dat...Zomerkruiden

Knoflook (Allicum sativum) wordt veel gebruikt voor een optimale weerstand, een gezonde huid, gezonde luchtwegen en een goede bloedsomloop. Knoflook bevat o.a. magnesium, kalium, vitamine B6, selenium en foliumzuur, A-vitaminen, B-vitaminen en zwavel. Door de bloedzuiverende eigenschappen is het regelmatig gebruik van knoflook een goede preventie voor paarden die aanleg hebben voor diverse aandoeningen aan de hoeven of aan de huid. Bij inwendig gebruik wordt via de huid een sterke geur afgegeven, wat insecten op afstand houdt. Dit is natuurlijk heel erg fijn in de zomermaanden.

Er is veel discussie rondom het geven van knoflook aan je paard. Want knoflook wordt vaak in verband gebracht met vergiftiging bij zoogdieren. In knoflook en alle andere ui-achtigen zit het stofje N-propyl disulfide. Dit stofje kan een mens wel verwerken, maar diersoorten zoals een paard en een hond kunnen dit niet verwerken. N-propyl disulfide maakt rode bloedcellen kapot en kan dus zorgen voor bloedarmoede. Daarom is het belangrijk dat je paard er niet te veel van krijgt en moet je dus nooit meer dan de aanbevolen dosering geven! 

Dosering
Bij paarden is een hoeveelheid van 0,2 gram of meer per kilo lichaamsgewicht schadelijk voor de rode bloedlichaampjes. Dat betekent voor een paard van 500 kg een dosering van 100 gram knoflook per dag. Wij adviseren om 15-30 gram per dag aan te houden. Op deze manier weet je altijd zeker dat je niet te veel knoflook geeft en is knoflook een zeer gezonde aanvulling. Wij adviseren om paarden met maagproblemen geen knoflook te geven. Dit kan schadelijk zijn. Bij twijfel, raadpleeg altijd eventjes je dierenarts.

Review Merije:
Prima product! De pony’s krijgen 1 schepje per dag en hebben veel minder last van vliegen en steekvliegen. Tevens ruikt de stal tijdens voertijd heerlijk naar de Italiaanse keuken. Dat is altijd goed!

zomertips 2

Moody Mix

Het voorjaar en de zomer, leuk voor ons als paardenliefhebbers, iets minder leuk voor onze merries zo af en toe. De Moody Mix is een uniek kruidenmengsel dat speciaal is samengesteld voor merries die lastig of vervelend gedrag vertonen tijdens de hengstigheid. Het heeft geen negatief effect op de vruchtbaarheid en kan gerust het hele seizoen of jaar gegeven worden. Het is ook geschikt voor gebruik tijdens wedstrijden. Handig, als er ineens een knappe hengst op de loer ligt.

Bij merries die erg regelmatig hengstig zijn en heftig gedrag vertonen tijdens de hengstigheid door hormonen kan de Moody Mix een hele fijne toevoeging zijn op de hormoonhuishouding. De Paardendrogist Moody Mix is een van onze bestverkochte producten in het voorjaar en de zomer. Veel klanten geven aan daadwerkelijk verschil te merken.

Ben je benieuwd welke kruiden er allemaal in de Moody Mix zitten? Zie hier het overzicht:

Samenstelling Moody Mix

Kruid goed voor:

Basilicum

Basilicum (Ocimum basilicum) wordt al eeuwenlang gebruikt in de volksgeneeskunde, de Grieken en Romeinen gebruikten het middel al om krampen te verminderen en ook in de Ayurvedische geneeskunde wordt dit kruid veel gebruikt voor de luchtwegen om vrijer te ademen, voor een goede darmwerking, voor de ontspanning van de spieren en bij ongemakken voorafgaand en rond de menstruatie.

Goudsbloem

Goudsbloem komt van nature voor in het rantsoen van paarden en is een krachtig kruid voor de afvoer van afvalstoffen en ondersteunt de huid, de lever en het spijsverteringsstelsel.

Guldenroede

Kruidenpreparaten op basis van Guldenroede (Solidago Virgaurea), ook wel Heidens wondkruid of St. Pietersstaf genoemd, worden al eeuwenlang met succes toegepast bij de behandeling van de urinewegen, een goede spijsvertering en een optimale stofwisseling. Tevens ondersteunt het een goede vochthuishouding.

Kamille

Kamille (Matricaria chamomilla) werkt kalmerend en ontspannend en het zorgt voor een goede balans in de darmen.

Luzerne

Het ondersteunt het afweersysteem, de weerstand en de vruchtbaarheid, versterkt het hoorn, is goed voor de conditie van de vacht en bevordert de eetlust. Het kan ook behulpzaam zijn voor een goede vochthuishouding en ter ondersteuning van de urinewegen. Door het ijzergehalte is de alfalfa in Lucerne tevens geschikt bij vermoeidheid en voor optimale bloedwaarde.

Monnikspeper

Monnikspeper heeft de bijzondere eigenschap om hormoonwaarden die uit balans zijn te neutraliseren. Monnikspeper ondersteunt hierdoor het evenwicht in de vrouwelijke hormoonhuishouding en draagt bij aan een regelmatige cyclus, de vruchtbaarheid en de dracht van merries. Daarnaast staat Monnikspeper al eeuwen bekend als het kruid dat het mannelijk libido onderdrukt. Het werd dan ook veel gebruikt door monniken, wat de naam Kuisboom verklaart

Monnikspeper, dit is niet geschikt om te geven bij hormonale kanker, schildklieraandoeningen of wanneer eierstokken weggehaald zijn. Gebruik bij drachtige of lacterende merries uitsluitend in overleg met de dierenarts. 

Paardenbloem

Paardenbloem (Taraxacum officinale) draagt bij aan een goede bloedzuivering en doorbloeding, ondersteunt de afvoer van afvalstoffen en vocht, draagt bij aan een gezonde darmflora en ondersteunt de leverfunctie. Voor een glanzende vacht, het behoud van soepele gewrichten en een gezonde huidfunctie.

Rozemarijn

Rozemarijn (Rosmarinus officinalis) bevordert de spijsvertering, stimuleert de bloedsomloop, werkt versterkend voor de zenuwen, is ontsmettend en helpt bij winderigheid.

IJzerhard (verbena)

IJzerhard is goed voor een goede spijsvertering en tegen hoest. IJzerkruid werkt daarnaast kalmerend en houdt het zenuwstelsel onder controle.

 

Deze enthousiaste klanten gingen je voor:

Review Sharona:
Zeer goede mix. Mijn paard reageert er extreem goed op. De hengstigheid is niet meer te vergelijken met wat het was. Zeer tevreden!


Review Jolanda:
Omdat onze nieuwe merrie steeds vrij heftig reageerde op onze 2 ruinen, ben ik haar Moody Mix gaan geven van De Paardendrogist. Ze werd er veel gelijkmatiger en rustiger door. In het voorjaar is ze flink hengstig geworden, dus alles is weer genormaliseerd en de rust is neergedaald. Nu staat ze rustig tussen de andere paarden.

>> Lees hier alle reviews over de Moody Mix.

Moody Mix

Laat de zomer maar komen! Met de kruiden van De Paardendrogist hebben we een fijne natuurlijke zomer in aantocht. Heb jij nog vragen over het gebruik van deze kruiden of heb je andere vragen? Schroom niet en neem contact met ons op. App 06-21959869 of bel naar onze klantenservice: 050-409 69 96

Delen: