Vanaf 5 juli is achteraf betalen of via een automatische incasso niet meer mogelijk. Bestellingen kunnen uitsluitend worden betaald via IDeal, Sepa bankoverschrijving of Bancontact (België).

Kiyoh 8.3

De krachtige werking van Propolis

Propolis bij paarden

Propo-what?
Propolis is een lijmachtige substantie, gemaakt door honingbijen uit knoppen, sap van planten en bomen, en andere botanische bronnen. Dankzij dit mysterieuze, kleverige spul hebben bijenvolken zich miljoenen jaren weten te beschermen tegen allerlei ziekten. Het is een natuurlijk product dat door bijen geproduceerd wordt als een afdichtingsmateriaal om kieren en openingen te dichten en de structuur van het bijennest te verstevigen.

Het woord 'propolis' stamt uit het Grieks. Het is een samenvoeging van de woorden 'pro' en 'polis'. Pro betekent 'ten behoeve van' of 'ter bescherming van'. Polis betekent 'burcht' of 'vesting'. Vroeger wist men al snel dat propolis goed zou dienen als bescherming voor het volk en de woningen.Propolis producten

De werking van Propolis
Door de verschillende bestanddelen heeft propolis een uitgebreide werking. Naast een goede werking tegen bacteriën, virussen en schimmels, stimuleert propolis het afweersysteem van het lichaam, remt de ontstekingsreacties en is heel goed bij het bevorderen van de wondgenezing. Ook heeft propolis een pijnstillende en antiallergische werking en kan daarom bij veel aandoeningen gebruikt worden Een heel fijn natuurlijk product dus, ook voor onze paarden.

Propolis is een kleverige substantie waarin meer dan 300 verschillende biologisch actieve stoffen zijn gevonden. Al deze stoffen werken samen en hebben desinfecterende eigenschappen, houden ziekteverwekkers buiten en zorgen op die manier voor goede hygiënische omstandigheden in het bijennest. Omdat het alleen maar natuurlijke stoffen bevat is het een ontzettend fijn en natuurlijk product voor dieren.

Propolis goed voor wondjes bij je paard
Zoals je hebt kunnen lezen is propolis niet alleen heel goed voor mensen, maar ook voor dieren. Propolis dient bij de bijen dus als afdichtingsmateriaal. Dus waarom propolis niet gebruiken bij het helen van wonden? Het reinigt niet alleen, maar versterkt ook het bindweefsel van de wond. Ideaal voor een snel herstel van de wond. De propolis verzorgingsproducten zijn te verkrijgen in een shampoo en een spray.

Propolis shampoo is een verzorgende shampoo die het herstellend vermogen van de huid ondersteunt. Het beschermt en zuivert de geprikkelde huid. Ook is het ideaal ter verzorging en verzachting van de huid bij insectenbeten. Het werkt verzachtend, bevordert het bindweefsel in de huid en ondersteunt bij het minimaliseren van littekenweefsel. Doordat de stof propolis heel sterk is, zit de shampoo maar in een klein flesje. Je hebt voor maximaal resultaat maar heel weinig shampoo nodig.

Om de geprikkelde huid daarna te beschermen, is er nog een propolis spray. De spray is vooral heel handig op plekken waar je lastig bij komt.


Tip..
Gebruik je liever zalf dan spray voor de heling van de wond? Gebruik dan onze kurkuma wondzalf. Dit geeft een goed resultaat bij de (wond) verzorging van het paard! Ook dit is een natuurlijk product dat is gemaakt van onder andere kurkuma, groene klei en honing. De dikke zalf trekt niet volledig in maar vormt een beschermend laagje. De keuze voor behandeling met spray of zalf hangt deels af van persoonlijke voorkeur en deels van de aard van het te behandelen huidoppervlak.

Een gecombineerde inzet van de Propolis shampoo, Propolis spray en/of de Kurkuma Wondzalf geeft het beste resultaat bij de wondverzorging van het paard!

Vragen?
Heb jij ervaring met het gebruiken van propolis shampoo of zalf? Laat het ons weten. Heb jij nog vragen over de werking van propolis of de producten met de stof propolis? Schroom niet en neem contact met ons op!

Delen: