Meld je aan op onze nieuwsbrief ontvang 10% korting voor je eerst volgende bestelling!

 

Vitaminen en mineralen

Verschillende likstenen voor paarden

likstenen voor paarden

Verschillende likstenen voor paarden

Het gemiddelde rantsoen van een paard bevat weinig tot geen zout maar ook een paard heeft net als wij zout nodig. Niet alleen op warme dagen is er behoefte aan zout, maar ook in het najaar/winter is het een belangrijke aanvulling op het rantsoen. Tevens is het een lekkere en gezonde afleiding, omdat paarden het fijn en rustgevend vinden om te likken! 

Lees meer

Gastblog van PrimeVal: Zo houd je de gewrichten van jouw paard soepel en gezond

Als paardeneigenaar weet jij het als geen ander. De gewrichten van paarden zijn een gevoelig punt. Veel eigenaren doen er alles aan om de spieren en gewrichten in topconditie te houden. Uiteraard is het belangrijk om hiervoor een goed en gedoseerd trainingsschema te hebben. Maar ook de hoeven hebben een belangrijke invloed op de spieren en gewrichten.

Tenslotte, niet te vergeten de voeding. Je kunt de dagelijkse voeding aanvullen met supplementen, maar hoe werken ze en wat kunnen ze de gewrichten van jouw paard bieden? Wij vertellen je er graag meer over.

Lees meer

Hoe kun je een senior ondersteunen?

Ondersteunen van een senior paard

Ouderdom komt met gebreken is een bekend gezegde. Fit en gezond oud worden is natuurlijk een dankbaar geschenk. Maar wat kun je doen wanneer je paard wat ouderdomskwaaltjes krijgt of wanneer bewegen niet meer zo gemakkelijk gaat? In deze blog lees je meer over hoe je je ouder wordende paard optimaal kunt ondersteunen. 

Lees meer

Wat voor effect heeft de droogte in Nederland op paardenliefhebbers?

droogte-nederland-paarden

Klimaatverandering is over heel de wereld een groot probleem. Ook in Nederland hebben we er last van. Warmte en droogte is iets wat hier natuurlijk bij komt kijken, hierdoor groeit het gras minder goed. Dit heeft natuurlijk invloed op de weilanden waar onze paarden instaan, de weilanden worden dor en droog. Meer weten over klimaatverandering en je paard? Lees het in ons blog.

Lees meer