Vanaf 5 juli is achteraf betalen of via een automatische incasso niet meer mogelijk. Bestellingen kunnen uitsluitend worden betaald via IDeal, Sepa bankoverschrijving of Bancontact (België).

Kiyoh 8.3

Wat is een goede ondersteuning voor mijn sportpaard?

aanvulling-wedstrijdpaard

Wat is een goede ondersteuning voor mijn sportpaard?

In deze blog lees je welke supplementen jouw wedstrijdpaard goed kunnen ondersteunen. Van algemene weerstand en conditie tot een gespannen paard. Dit zijn onze favoriete wedstrijdproducten van De Paardendrogist. Ben je benieuwd? Lees dan snel verder. 

 

Ondersteunende producten voor wedstrijdpaarden

Paardendrogist Glucosamine Forte

Dé aanvulling voor het goed functioneren van de gewrichten van paarden. Het geeft indirect veerkracht aan de gewrichten en helpt daarmee ongemakken in de gewrichten te voorkomen. Glucosamine zit niet gras of kruiden, het is een stof die het lichaam zelf aanmaakt. Normaal gesproken maakt het lichaam zelf voldoende Glucosamine aan maar in veel gevallen is de behoefte van het lichaam toch groter. Met name bij sportpaarden is het belangrijk dat het lichaam voldoende Glucosamine bevat om goed en soepel te kunnen bewegen. 

Glucosamine is een lichaamseigen stof die van nature in het kraakbeen en in de vloeistof van de gewrichten voorkomt. Glucosamine ondersteunt het evenwicht tussen de aanmaak en afbraak van kraakbeencellen en helpt bij het op peil houden van de hoeveelheid en kwaliteit van de gewrichtsvloeistof. Het geeft indirect de veerkracht aan de gewrichten en helpt daarmee ongemakken in de gewrichten te voorkomen. Glucosamine zorgt ervoor dat zwavel in het kraakbeen kan worden opgenomen en is zodoende verantwoordelijk voor de aanmaak van stoffen die onmisbaar zijn voor het goed functioneren van de gewrichten.

Lees hier de productinformatie en de reviews over De Paardendrogist Glucosamine Forte >

Paardendrogist Equiflexion

De Paardendrogist Equiflexion is een effectieve mix van krachtige voedingsstoffen en anti-oxidanten. Het bevat naast anti-oxidanten, die het lichaam van je paard beschermen, verschillende krachtige voedingsstoffen die belangrijk zijn voor gezond kraakbeen, veerkrachtige en soepele gewrichten en sterke pezen en banden. Ook gewrichtskraakbeen en gewrichtsvloeistof wordt ondersteunt door Equiflexion. Dankzij de belangrijke voedingsstoffen zoals opneembaar glucosamine, l-glutamine, chondroitine, hyaluronzuur, hoogwaardig MSM zwavel en de eerder genoemde sterke anti-oxidanten, ondersteun de flexibiliteit van de gewrichten.

Voor sportpaarden is dit product een fijne en effectieve toevoeging. Je stimuleert het behoud van soepele gewrichten, pezen en banden en helpt deze goed herstellen na (over)belasting. Zo houd je de gewrichten van je paard gezond. Door het dagelijkse werk en trainingen ontstaan in het lichaam veel kleine beschadigingen. Als reactie hierop maakt het lichaam ter plaatse meer gifstoffen aan waardoor de beschadiging ernstiger kan worden. Met Equiflexion help je het lichaam om deze stoffen op te ruimen en zo te voorkomen dat ze zich ophopen rond het gewricht. Equiflexion stelt zo de structuur veilig en biedt tegelijkertijd voedingsstoffen die belangrijk zijn voor alle onderdelen van het werkende, flexibele gewricht. Lees meer over De Paardendrogist Equiflexion in deze blog.

Lees hier de productinformatie en de reviews over De Paardendrogist Equiflexion >  

Paardendrogist Souplesse Mix

Ga je liever voor het toevoegen van natuurlijke kruiden aan de voeding? Ga dan voor de Souplesse Mix van De Paardendrogist. Deze heerlijke mix van klein gesneden gedroogde brandnetel, kleefkruid, paardenbloem en goudsbloem is met 100% tevreden gebruikers een echte topper. Het ondersteunt een goede doorbloeding en helpt bij de afvoer van afvalstoffen.

In een oorspronkelijke kruidenweide had een paard kruiden zoals brandnetel, kleefkruid, paardenbloem en goudsbloem volop tot zijn beschikking en droegen ze op natuurlijke wijze bij aan een goede weerstand, een glanzende vacht en gezonde pezen, spieren en gewrichten. In het huidige rantsoen van veel paarden zitten nauwelijks kruiden. De Souplesse Mix is dan een hele fijne natuurlijke aanvulling.

Deze fijne kruidenmix is speciaal ontwikkeld voor paarden die moeilijk op gang komen en wat stijf en stram worden. Vaak gaat het om ouder wordende paarden, maar ook jonge (sport)paarden kunnen veel baat hebben bij Souplesse Mix. En dat geldt ook voor paarden die na een periode van rust weer beginnen met trainen. Doordat deze kruidenmix de afvoer van afvalstoffen stimuleert, evenals een goede doorbloeding, is het ook een fijn product als je paard last van stalbenen heeft.

Lees hier de productinformatie en de reviews over De Paardendrogist Souplesse Mix >

Paardendrogist Sport Support

Moet jouw paard dagelijks zwaar werk leveren? Dan kan Paardendrogist Sport Support een hele fijne toevoeging zijn aan de voeding van je paard. Tijdens periodes van zware trainingen en wedstrijden kun je de dosering naar behoefte verhogen om zo het bewegingsapparaat van je paard snel en effectief te ondersteunen bij het herstel. Sport Supoort is zeer goed voor het dagelijkse onderhoud van gezonde en fitte spieren, banden, pezen en gewrichten, maar ook ter ondersteuning bij het herstel van beschadigd weefsel.

Paardendrogist Sport Support:

  • - Ondersteunt het uithoudingsvermogen en de fysieke conditie
  • - Bevat een hoge concentratie MSM zwavel
  • - Beschermt gezonde cellen tegen beschadiging
  • - Draagt bij aan de soepelheid van de pezen en banden
  • - Ondersteunt de afvoer van afvalstoffen

Lees hier de productinformatie en de reviews over De Paardendrogist MSM Extra / Sport Support  >

Gespannen paarden

Het is niet alleen voor jou erg vervelend als je paard gespannen is maar voor je paard zelf is dit natuurlijk al helemaal niet fijn. Van ons eigen merk hebben wij voor gespannen (wedstrijd)paarden twee hele fijne producten. Op deze manier is je paard relaxed en kan jij zelf ook relaxter rijden.


Paardendrogist InFocus

Spanning op wedstrijd of wennen aan bijvoorbeeld een nieuwe stal? Vertoont jouw paard daarbij spanning en stress? Dan kan De Paardendrogist InFocus een heel fijn product zijn om eens te proberen. Paardendrogist InFocus bevat een optimale mix van ingrediënten die bijdragen aan een meer kalm, ontspannen en evenwichtig gedrag. Door de combinatie van goed opneembaar magnesiumoxide, belangrijke aminozuren en ondersteunende B-vitaminen is Paardendrogist InFocus een krachtige hulp bij het laten afvloeien van spanning en het herstel van meer innerlijke rust.


Paardendrogist InFocus is speciaal ontwikkeld voor:

  • - Wedstrijdpaarden tijdens periodes van competities en reizen
  • - Paarden die moeten wennen aan een nieuwe rij- of stalomgeving
  • - Paarden die nerveus en prikkelbaar gedrag vertonen

Magnesiumoxide bevat 60% goed opneembaar magnesium en speelt een belangrijke rol bij de samentrekking van de spieren. Een tekort aan magnesium leidt bij paarden tot gespannen zenuwen en spieren en hangt nauw samen met het rantsoen van veel paarden en het grazen op een natte, zure bodem. De stress van hard werken en regelmatig reizen verhoogt de kans op een tekort aan magnesium. Tryptofaan en Taurine zijn aminozuren die belangrijk zijn voor het goed functioneren van de zenuwen en spieren. Inositol en Thiamine zijn B-vitaminen die bijdragen aan het behoud van kalmte in stressvolle situaties. Fructo-Oligosaccharide en gefermenteerde gist zijn 100% natuurlijke stoffen die de opname van magnesium bevorderen en de effecitiviteit van dit supplement ondersteunen. 

Lees hier de productinformatie en de reviews over De Paardendrogist InFocus >

Paardendrogist MagnesiumCitraat

Paardendrogist MagnesiumCitraat is een fijn Magnesiumsupplement voor de dagelijkse aanvulling van het voer van sportpaarden, wedstrijdpaarden, fokpaarden en zieke paarden.

Een tekort aan magnesium leidt bij paarden tot gespannen zenuwen en spieren en hangt nauw samen met het rantsoen van veel paarden en het grazen op een natte, zure bodem. De kans op een tekort aan magnesium is relatief groot bij sportpaarden die intensief getraind worden en veel reizen.

In de voeding is vaak te weinig magnesium aanwezig. Bij een stressgevoelig paard wordt de voorraad nog sneller opgebruikt. Uit recent onderzoek blijkt dat maar liefst 20% van de gezonde paarden een magnesiumgebrek heeft, voor zieke paarden loopt dit percentage zelfs op tot meer dan 50%. Uit hetzelfde onderzoek komt naar voren dat van bijna de helft van het onderzochte ruwvoer het magnesiumgehalte onder de minimumnorm ligt. Met alleen ruwvoer wordt dus in de helft van de gevallen onvoldoende magnesium gegeven. Maar ook krachtvoer bevat vaak geen of te weinig magnesium.

Magnesium is een vitaal element in het lichaam en speelt een belangrijke rol bij de samentrekking van de spieren. Een van de symptomen van een tekort aan magnesium is spanning in de spieren. Andere symptomen zijn nerveus gedrag, weinig eetlust en zweten. De stress van hard werken en regelmatig reizen verhoogt de kans op een tekort aan magnesium. Evenals de zoogperiode van merries. Snelgroeiend gras bevat relatief weinig magnesium en is relatief rijk aan kalium, een mineraal dat de opname van magnesium ook nog eens vermindert. Het “voorjaar-in-de-kop”-gedrag van je paard kan dus best weleens een voedingsoorzaak hebben en niet alleen samenhangen met voorjaarskriebels.

Er zijn verschillende vormen magnesium en het is belangrijk om te weten welke vorm het beste door je paard wordt opgenomen. Magnesiumcitraat is een goed opneembare vorm. Magnesiumcitraat is het magnesiumzout van citroenzuur, een eenvoudig organisch zuur dat gemakkelijk opgenomen kan worden door de dunne darm. Paardendrogist Magnesiumcitraat is 100% puur. Kun je op de verpakking van een product de vorm magnesium niet vinden? Dan wordt vaak gebruik gemaakt van magnesiumoxide, wat minder goed wordt opgenomen door je paard.

Let op: Bij dieren met een slechte nierfunctie mag magnesium uitsluitend worden gegeven in overleg met de dierenarts!   

Lees hier de productinformatie en de reviews over De Paardendrogist Magnesiumcitraat >


Klaar voor de eerste plaats!

Ben je dus hard met je paard aan het trainen en rijd je veel wedstrijden maar denk je dat je paard nét dat laatste zetje kan gebruiken? Probeer dan eens de bovengenoemde supplementen en zul je merken dat je paard het werk nog beter aan kan en de prestaties verbeteren! Laat je ons weten hoe jouw paard op onze supplementen reageert in een review?


Persoonlijk advies

Vind jij het lastig om te bepalen welk supplement jouw paard goed kan ondersteunen of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice voor een persoonlijk advies. 

Delen: