Kijk snel in onze Final Dekensale! Dekens van topmerken als Bucas en Horseware shop je nu met kortingen tot wel 50%!

Stralend met je paard op wedstrijd

Een goede dagelijkse verzorging

Een mooie glanzende vacht heeft niet alleen te maken met goed poetsen en veel glansspray gebruiken. Een gezond rantsoen, voldoende beweging en de dagelijkse verzorging is erg belangrijk, het is belangrijk dat je paard lekker in zijn vel zit. Voor een mooie vacht heeft je paard vitaminen en mineralen nodig en moet de spijsvertering goed op orde zijn. Om dit te stimuleren kun je naast een goede kwaliteit van dagelijks kracht- en ruwvoer Lijnzaadolie of Omega olie geven. Dat geeft extra glans aan de vacht van je paard!

Lijnzaad Olie en Omega Olie

Extra shiny

Hoe zorg je dat je paard er op de wedstrijd op zijn mooist uitziet en net dat beetje extra heeft?

Stap één is het netjes toiletteren van je paard. Je knipt de staart netjes recht af, de haren onder de kin haal je weg en de lange plukken knip of scheer je uit de oren. Eventueel scheer je een stukje  manen weg op de plek waar het kopstuk van het hoofdstel zit. Je kunt ook de benen mooi opscheren of als je paard veel buiten staat alleen de vetlokken aan de onderkant van de kogel er af knippen. Dit doe je natuurlijk niet bij een ras met mooie sokken.

Kopie_van_Blog_-_Wist_je_dat_1450x385_9_

Op de avond voor de wedstrijd kun je je paard wassen. Als je niet heel vroeg hoeft te starten zou je het ook nog op dezelfde dag kunnen doen. Kies voor het wassen van je paard voor een geschikte paardenshampoo en conditioner. Paardenshampoo zorgt namelijk dat de beschermlaag van de huid en de geur van je paard behouden blijven. Zorg ervoor dat je paard na het wassen geen kou kan vatten. Zet hem dus in een tochtvrije stal en bij koude dagen doe je een lekkere fleece deken op tot de vacht goed droog is.

Je kunt er ook voor kiezen om het lichaam heel goed te poetsen en alleen de witte benen en de staart te wassen. In de staart doe je lekker veel glansspray zodat je het goed kan uitkammen als hij droog is. Denk er om dat je niet op de staartwortel sprayt, dit kan voor jeuk zorgen.

Kopie_van_Blog_-_Wist_je_dat_1450x385_10_

Shampoos, conditioners en fleecedekens

Knotjes maken

Mooie knotjes geven net dat beetje extra aan je paard. Je kunt ze op verschillende manieren maken. Je kunt de zogenaamde ‘roosjes’ met naald en draad maken, strakke knotjes met elastiekjes of als je paard lange manen heeft een mooie ‘hengstenvlecht’. Er zijn op YouTube veel handige filmpjes te vinden over hoe je dit het beste kunt doen en wat je daarbij nodig hebt.

Een stralend harnachement

Naast dat je paard er natuurlijk stralend uit moet zien, geldt dat ook voor je harnachement. Maak je hoofdstel, zadel en laarzen goed schoon met zadelzeep. Doe geen olie of vet op je zadel vlak voor de wedstrijd, hierdoor is de kans groot dat hij aflaat. Deze vlekken krijg je moeilijk uit je witte rijbroek. Heb je laklaarzen en/of lak neusriem poets deze dan even goed op met een droge doek. Voor je gewone leren laarzen kun je bij de schoenwinkel fijne producten krijgen voor net een beetje extra glans.

En dan die vieze vlek….

Je hebt uren staan wassen en poetsen en dan kom je aan op wedstrijd en zie je die nare poepvlekken op de mooie witte benen van je paard zitten. Geen stress! Hiervoor heb je de handige Greenspot remover van Cowboy Magic. Je kunt dit rechtstreeks op de vacht spuiten en met een handdoek wrijf je de vieze vlekken er zo af! Zorg dat je deze dus altijd bij je hebt.

De laatste tips voor dat je gaat losrijden

  1. Ga nog even met een droge handoek en wat Bodyshine over het lichaam en de benen tot alle laatste stofdeeltjes weg zijn.
  2. Doe rondom de ogen en op de neus nog wat babyolie, dit geeft een mooi glimmend effect!
  3. Zorg dat de hoeven mooi schoon zijn en doe er dan nog even een beetje hoefolie op.

Finishing touch

header_blog_stralend_met_je_paard_op_wedstrijd_1_

Delen: