Meld je aan op onze nieuwsbrief ontvang 10% korting voor je eerst volgende bestelling!

 

Stalling en weidegang

Gastblog van Vitalbix: De gevaren van te weinig beweging & 5 voedingstips voor de winter

De gevaren van te weinig beweging & 5 voedingstips voor de winter

Veel paarden staan in de herfst- en wintermaanden meer op stal dan in de zomermaanden en krijgen daardoor automatisch minder vrije beweging. Soms is er alleen een buitenbak en het weer is doorgaans slechter. Kortom: het aantal uur beweging is vaak om meerdere redenen minder. Bij paarden die rustig op stal staan lijkt dit geen probleem. Maar schijn bedriegt, want paarden moeten kunnen bewegen om gezond te blijven!

Lees meer

Gastblog van Pavo: giftige planten voor paarden

In sommige weides groeien niet alleen planten die gezond zijn voor je paard, maar ook planten die grote gevaren kunnen vormen. Over het algemeen weten paarden heel goed welke planten giftig zijn vanwege hun bittere smaak, maar in sommige gevallen eten ze het toch. Momenteel zijn er ongeveer 80 (!) Europese plantensoorten die giftig zijn voor paarden. Deze giftige planten kunnen verschillende symptomen veroorzaken.

Lees meer

Wat voor effect heeft de droogte in Nederland op paardenliefhebbers?

droogte-nederland-paarden

Klimaatverandering is over heel de wereld een groot probleem. Ook in Nederland hebben we er last van. Warmte en droogte is iets wat hier natuurlijk bij komt kijken, hierdoor groeit het gras minder goed. Dit heeft natuurlijk invloed op de weilanden waar onze paarden instaan, de weilanden worden dor en droog. Meer weten over klimaatverandering en je paard? Lees het in ons blog.

Lees meer

Leverbot

Leverbot bij paarden

Leverbot is een parasitaire infectie die over het algemeen alleen maar bij schapen en runderen voorkwam. Maar steeds vaker komt deze aandoening ook voor bij paarden.
In dit blog gaan we je uitleggen wat leverbot is, wat het veroorzaakt en vooral hoe je het kan voorkomen.

Lees meer

Jacobskruiskruid

Giftig jacobskruiskruid voor paarden

Jacobskruiskruid komt in Nederland steeds meer voor en is zeer giftig voor paarden en andere zoogdieren (inclusief mensen!). Alle delen van dit kruid bevatten uiterst giftige glycosiden (alkaloïden) welke leiden tot ongeneeslijke leverschade.

Lees meer