Meld je aan op onze nieuwsbrief ontvang 10% korting voor je eerst volgende bestelling!

 

Blog

Aanhoudende hoest

Aanhoudende hoest bij paarden

Al enige tijd is jouw paard regelmatig aan het hoesten. Van stofvrij voeren tot medicijnen van de dierenarts, maar het hoesten blijft aanhouden. Wat kan je doen om het hoesten te laten stoppen?

Lees meer

Geplette of gepunte haver?

Geplette of gepunte haver voor mijn paard

Je voert je paard een product met daarin gepunte haver, maar merkt weinig effect en vindt de haverkorrels in volledige vorm terug in zijn mest. Dit kan betekenen dat je paard de haver niet goed verteert. Hoe voorkom je dat belangrijke voedingstoffen ongebruikt worden uitgepoept?

Lees meer

Hebben sokken een functie?

Sokken bij een paard

Iedereen heeft een mening over sokken bij een paard. Je houdt ervan of je vindt het niets. Sokken horen bij bepaalde rassen, maar worden vanwege been- of huidproblemen soms afgeschoren. Maar wist je dat sokken ook een functie hebben? Namelijk het droog en schoon houden van de huid.

Lees meer

Spierbevangenheid

Spierbevangenheid bij paarden

De kans op spierbevangenheid is in het najaar groter. Dit komt doordat een paard in de winter relatief minder getraind wordt. Soms staan paarden dan een langere periode stil wanneer het minder weer is. Wanneer het beter weer is moeten paarden weer ''accuut'' aan het werk.

Lees meer

5x het effect van magnesium

Magnesium is een belangrijke stof en is bij veel lichaamsprocessen betrokken. Ongeveer 0,05% van het gewicht bestaat uit magnesium, 60% is aanwezig in de botten en ongeveer 30% in de spieren. Zo’n kleine hoeveelheid in zo’n groot lichaam heeft belangrijke functies: Infographic ↓ 

Lees meer