Kijk snel in onze Final Dekensale! Dekens van topmerken als Bucas en Horseware shop je nu met kortingen tot wel 50%!

Stalbenen

Stalbenen bij (oudere) paarden

TipPaardendrogist Souplesse Mix raden wij vaak aan bij stalbenen. Dit bevat een ideale combinatie van kruiden voor de afvoer van afvalstoffen en vocht.

Wat zijn stalbenen?

Door een verminderde vocht- en bloedafvoer in de benen kan vocht zich ophopen in de benen waardoor de onderbenen opzwellen. Vaak gebeurt dit bij paarden die ’s nachts op stal hebben gestaan, vandaar ook de benaming stalbenen. Meestal zijn alleen de achterbenen van het paard opgezwollen, maar bij langdurig stilstaan kunnen ook de voorbenen opzwellen.

Hoe kun je stalbenen voorkomen?

Meestal worden de benen van het paard weer dun op het moment dat het paard beweegt. De circulatie komt dan weer beter op gang waardoor het overtollige vocht kan worden afgevoerd. Het is dan ook belangrijk om uw paard voldoende in beweging te houden en indien mogelijk in de paddock/weide te laten met inloopstal. Ook het afspuiten van de benen na het werk en het verlagen van het eiwitgehalte in het rantsoen kan de kans op stalbenen verkleinen.

Kopie_van_Blog_-_Wist_je_dat_1450x385_6__1

Vaak last van stalbenen?

Als jouw paard regelmatig last heeft van stalbenen kan het bijgeven van kruiden nuttig zijn. Onze ervaring is dat paarden goed reageren op kleefkruid, brandnetel en paardenbloem. Deze kruiden helpen bij de afvoer van afvalstoffen en vocht. Paardendrogist Souplesse Mix is een kruidenmengsel dat deze kruiden in de ideale verhouding bevat en dus zeer geschikt is voor paarden die gevoelig zijn voor stalbenen.


Ook stalbandages kunnen een oplossing zijn voor stalbenen. Deze werken als een soort steunkousen en gaan de zwelling tegen. Het gebruik van stalbandages wordt in principe alleen aangeraden bij paarden die chronisch last hebben van stalbenen aangezien het gebruik ervan het lichaam niet stimuleert om zelf wat aan de verminderde vocht- en bloedafvoer te doen. Back on Track Stalbeschermers zijn hiervoor ook geschikt.

Gerelateerde producten

Ontwerp_zonder_titel_20__1

Delen: