Meld je aan op onze nieuwsbrief ontvang 10% korting voor je eerst volgende bestelling!

 

Blog

Herfst: Do's en don'ts

Het is herfst! De bladeren vallen van de bomen en het weiland/de paddock is weer nat. Hoe kom je samen met je paard zo goed mogelijk de herfst door?

Lees meer

Leverbot

Leverbot bij paarden

Leverbot is een parasitaire infectie die over het algemeen alleen maar bij schapen en runderen voorkwam. Maar steeds vaker komt deze aandoening ook voor bij paarden.
In dit blog gaan we je uitleggen wat leverbot is, wat het veroorzaakt en vooral hoe je het kan voorkomen.

Lees meer

Back to school, ehh stable

Koudere temperaturen, regen en natter land. Rond eind augustus/begin september gaat er vaak weer gedacht worden aan de stalperiode. Maar heb je ook aan het klaarmaken van de stal gedacht? Even lekker opruimen, schoonmaken en misschien wat repareren?
 

Lees meer

Paardenfotografie

Niet alleen een mooi Scrabble woord, maar tegenwoordig een echt begrip in de paardenwereld. Het krijgen -en zelf maken- van mooie foto's van onze geliefde edele viervoeters is natuurlijk hartstikke leuk! 

Lees meer

De weg naar het WK

Mijn naam is Charlotte White, ik ben een 21 jarige IJslandse paardenamazone en ik woon in Rijs (Friesland). Samen met mijn IJslander Elja vom Waldhof, een 14 jarige Duits gefokte 5-ganger merrie met een goede telgang, ga ik naar het Wereldkampioenschap voor IJslandse 

Lees meer

Mijn paard en ik gaan op vakantie!

Onlangs is onze collega Marjolijn voor het eerst samen met haar paard Floxely een paar dagen op vakantie geweest. Maar hoe bereid je dit voor zodat het voor jou en jouw paard zo min mogelijk stress oplevert?

Lees meer

Eindelijk vakantie! Maar mijn paard dan?

Uiteraard snappen wij het dat je lekker op vakantie gaat en dat het paard dan helaas niet altijd mee kan. Maar je wilt natuurlijk wel dat jouw paard goed verzorgd achterblijft. Heb jij geregeld dat jouw paard uitstekend verzorgd wordt tijdens jouw afwezigheid? 

Lees meer