Meld je aan op onze nieuwsbrief ontvang 10% korting voor je eerst volgende bestelling!

 

Zomerkriebels en zomerse temperaturen. Welke deken kan ik gebruiken?

Dat we een zachte winter hebben gehad, is wel te merken aan alle insecten, vliegen, muggen en prikkende beestjes in de lucht. Als jouw paard last heeft van zomereczeem, of gevoelig is voor zomereczeem, dan is het belangrijk dat je jouw paard goed beschermd. De perfecte oplossing hiervoor is een fijne deken die goed ademt.

Alleen is dat niet altijd even makkelijk. We krijgen met steeds warmere zomers te maken. Vorig jaar (2019) tikte het belangrijkste meetstation in De Bilt 37,5 graden aan. En hoe warmer het buiten wordt... hoe lastiger de keuze welke paardendeken je nu op moet leggen. Bucas heeft een nieuwe deken gemaakt die speciaal is gemaakt voor de warme dagen. Je paard heeft het zelfs nog koeler met een deken dan zonder een deken. Hoe fijn is dat? Lees snel verder waarom de nieuwe deken van Bucas een echte musthave is voor in de zomer.

Bucas Sweet-Itch X Light

Dit jaar heeft Bucas een nieuwe deken gelanceerd. Namelijk een eczeemdeken met een extra lichte en soepele stof. 

Waarom de light versie?
De Bucas Sweet-Itch Light X is een extra light eczeemdeken. De deken is aan de bovenkant hetzelfde als de Sweet-Itch deken, waardoor de gevoelige gebieden voor eczeem worden beschermd. Het onderste deel van de deken is extra lang en gemaakt van een open mesh stof. De mazen van de mesh stof zijn wat groter, waardoor grotere steekbeesten en dazen worden tegengehouden. Daarnaast is de deken door de mesh stof licht van gewicht is en ook koel vanwege de goede luchtcirculatie.

Extra bescherming probleemgebieden
Bij zomereczeem, dienen met name de probleemgebieden zoals de staartwortel, buik en hals beschermd te worden. De Sweet-Itch deken beschermt juist deze probleemgebieden. Wat ook fijn is aan de Sweet-Itch Light X: de extra grote buikflap. De buikflap beschermt de hele buik en wordt bevestigd met 3 losse singels. De Bucas Sweet-Itch X Light is in de kleur Silver te verkrijgen, een fijne lichte kleur voor de zomer.

Je paard is koeler met een deken op 
Tijdens warme dagen kan de deken het verdampen van het zweet vertragen waardoor jouw paard nat kan aanvoelen, echter het comfort is groter doordat directe inwerking van de zon wordt voorkomen. Dit werkt eigenlijk als een parasol. Je paard heeft het op deze manier koeler met de deken op dan zonder de deken.

Welke deken doe jij je paard op tijdens de zomer? Laat het ons weten. Wil jij toch nog advies over welke deken jij je paard op moet doen? Neem dan eventjes contact met ons op, wij helpen je graag.

 

Delen: