Meld je aan op onze nieuwsbrief ontvang 10% korting voor je eerst volgende bestelling!

 

De ideale Bucas paardendeken voor de herfstdagen

bucas-deken-voor-de-herfst

Het is bijna zover, eind september is het officieel herfst. Mocht je op zoek zijn naar een (nieuwe) paardendeken voor jouw paard of pony, dan is het soms lastig om een keuze te maken. Bucas heeft voor vrijwel ieder weertype een deken ontwikkeld. Maar hoe maak je nu een juiste keuze? Lees het in ons blog.

Temperatuurrange

Mocht je nog niet bekend zijn met een Bucas deken, dan is het van belang om van het ‘gramsdenken’ af te stappen. Veel mensen denken in het aantal gram van een deken. Echter, zegt een 300 gram gevoerde deken alleen dat er 300 gram vulling in zit aan gewicht. Maar eigenlijk zegt dit helemaal niets.

Bucas dekens zijn ontwikkeld o.b.v. temperatuurranges. Een temperatuurrange zegt veel meer dan het aantal gram van een deken. Belangrijk dus om hier altijd naar te kijken!

Als voorbeeld zie je hieronder de temperatuurrange van de Bucas Smartex Turnout. Deze deken is voorzien van Ballistic Nylon. Door de combinatie van sterk draad en een speciale weeftechniek is deze stof oersterk. Tevens is de Smartex deken voorzien van een Stay Dry voering, waardoor je geen zweetdeken meer nodig hebt omdat deze razendsnel vocht opneemt en er daardoor altijd een droge contact laag op jouw paard ligt.

Dat is dus de ‘basis’ van iedere Smartex deken. Vervolgens kijk je naar de temperatuurranges. In de afbeelding hieronder kun je zien dat je de Smartex Rain het beste kunt gebruiken tussen de 0 en +14 graden. Een ideale deken voor de regenachtige herfstdagen dus. Kom maar op met de regen, wind en de kou!

Waarom een temperatuurrange?

In Nederland hebben we soms wel verschillen van 20 graden op één dag. Je zit er dan niet op te wachten dat je regelmatig dekens moet wisselen. Dit is natuurlijk niet leuk voor jou, maar ook niet voor je paard. Je paard heeft het eerder te warm dan te koud, dit is belangrijk om rekening mee te houden. Bij Bucas is het een stuk simpeler met behulp van de temperatuurranges. Er zit namelijk nog een kleine veiligheidsmarge in. De Smartex Rain hoef je bij 14 graden niet gelijk af te halen. De veiligheidsmarge is tot +18 graden.  Handig dus bij het variëren van tempraturen! 

 

Scheren en gebruik van dekens

Koude dagen betekent de scheermachine weer uit de kast! Maar hoe ga je om met het scheren in combinatie met het gebruik van een deken? Dit kan best lastig zijn. Jacob Janssen van Bucas Nederland legt dit uit in deze video:

 

Meten is weten.

Veel dekens (ook niet Bucas dekens) worden te groot aangeschaft. Doe dit alsjeblieft niet, maar meet jouw paard alvorens je een deken aanschaft. We snappen bij De Paardendrogist en bij Bucas dat dit best lastig kan zijn. Daarom leggen wij in deze video uit hoe je de juiste dekenmaat kunt bepalen;

Delen: