Stalling en weidegang

Kiyoh 9.1

Zomerse kruiden van De Paardendrogist

De zomer is heerlijk, maar kan ook ongemakken veroorzaken bij je paard. Wil je jouw paard op een natuurlijke manier ondersteunen? Denk dan eens aan het voeren van kruiden. Niet alleen bij mensen zie je dat er de laatste jaren veel meer kruiden worden gebruikt ter ondersteuning van de gezondheid, maar ook bij paarden wordt dit steeds populairder. Lees er meer over in ons blog. 

Lees meer

Gastblog van Pavo: giftige planten voor paarden

In sommige groeien niet alleen planten die gezond zijn voor je paard, maar ook planten die grote gevaren kunnen vormen. Over het algemeen weten paarden heel goed welke planten giftig zijn vanwege hun bittere smaak, maar in sommige gevallen eten ze het toch. Momenteel zijn er ongeveer 80 (!) Europese plantensoorten die giftig zijn voor paarden. Deze giftige planten kunnen verschillende symptomen veroorzaken.

Lees meer

Gastblog van Vitalbix: Wanneer voer je een ruwvoermix zoals Vitalbix Fiber-Mix aan je paard?

Vitalbix Fiber-Mix is een ruwvoer bestaande uit diverse grassoorten. Vitalbix Fiber-Mix is voor ieder paard een gezonde aanvulling maar wanneer is het nou handig om zo'n product bij te voeren aan jouw paard en hoeveel voer je er dan van?We leggen het je uit in deze blog!

Lees meer

Wat voor effect heeft de droogte in Nederland op paardenliefhebbers?

droogte-nederland-paarden

Klimaatverandering is over heel de wereld een groot probleem. Ook in Nederland hebben we er last van. Warmte en droogte is iets wat hier natuurlijk bij komt kijken, hierdoor groeit het gras minder goed. Dit heeft natuurlijk invloed op de weilanden waar onze paarden instaan, de weilanden worden dor en droog. Meer weten over klimaatverandering en je paard? Lees het in ons blog.

Lees meer

Leverbot

Leverbot bij paarden

Leverbot is een parasitaire infectie die over het algemeen alleen maar bij schapen en runderen voorkwam. Maar steeds vaker komt deze aandoening ook voor bij paarden.
In dit blog gaan we je uitleggen wat leverbot is, wat het veroorzaakt en vooral hoe je het kan voorkomen.

Lees meer