Vitalbix PsylliumMash 6kg

Gebruik:
1000 g per dag
| Gebruiksberekening
Aantal dagen:
6
Prijs:
€ 38,95
Levertijd:
Direct leverbaar
Vitalbix

Artikelomschrijving

Wat is Vitalbix PsylliumMash en voor wie is het bedoeld?

Vitalbix PsylliumMash is een gezonde slobber met 50% psylliumzaadjes. Deze slobber is uniek, geschikt voor ieder paard en makkelijk te geven als (maandelijkse) zandkuur. Vitalbix PsylliumMash bevat geen luzerne, het is gemaakt op basis van timothee gras. Ook geschikt voor paarden die behoefte hebben aan een laag zetmeel- en suikerrantsoen want PsylliumMash is goed verteerbaar en heeft een zetmeel- suikergehalte van slechts 4,9 % waardoor het een verantwoorde keuze is. Lekker, makkelijk in gebruik en snel klaar. 

De smakelijke & makkelijke zandkuur

  • Gebruiksklaar in 10-15 minuten 
  • Zonder granen, luzerne, soja & toegevoegde suikers
  • Bevat 50% psylliumzaadjes
  • Ideaal te geven als maandelijkse kuur van 5-7 dagen
  • Zeer smakelijk voor jouw paard

Gebruik

Preventief 

1 x per dag 100 gram mash per 100 kg lichaamsgewicht. Eén zak is voor een paard van 500 kg genoeg voor 2 kuren.

Bij zand in de mest en darmen 

1 x per dag 200 gram per 100 kg lichaamsgewicht. Een paard van 500 kg geef je 1 kg per dag, 1 zak is voldoende voor 1 kuur. 

Bij veel zand in de mest en darmen

2 x per dag 200 gram per 100 kg lichaamsgewicht. Een paard van 500 kg geef je 2 kg per dag, je hebt twee zakken nodig voor 1 kuur. 

Hoe voer ik Vitalbix PsylliumMash?

Geef Vitalbix PsylliumMash (preventief) als kuur ter ondersteuning van de afvoer van zand in de darmen Meng PsylliumMash met 2 tot 3 delen water voor een stevige slobber en met 4 tot 5 delen water voor een hele dunne slobber. Je kunt hiermee variëren, net wat jouw paard lekker vindt! Gebruik koud of warm maar niet kokend water. Laat 10-15 minuten staan, roer door en voer direct! Niet geschikt om na bereiding lang te laten staan. De zaadjes zwellen namelijk op, en je wilt dat dit op het juiste moment in de darmen gebeurt. Voor een goede werking geen andere Vitalbix producten, supplementen of medicatie doorheen mengen. Overleg bij medicatie altijd eerst met je dierenarts.

Geef jouw paard voldoende ruwvoer. Een continue aanvoer van vezels helpt om zand uit de darmen af te voeren en ophoping van zand in de darmen te voorkomen. Zorg er daarnaast voor dat jouw paard tijdens de kuur altijd voldoende drinkwater tot zijn beschikking heeft!

 

Voorkom opname van zand

Voorkom opname van zand door hooi nooit vanaf een zanderige ondergrond te voeren. Laat je paard ook niet grazen op een (te) kale weide. Controleer de mest regelmatig op zand door wat mest in een doorzichtig plastic zakje / handschoen te doen samen met water. Constateer je veel zand in de mest of heeft jouw paard koliekachtige symptomen? Neem dan altijd direct contact op met je dierenarts. Vitalbix PsylliumMash ondersteunt bij de afvoer van zand in de darmen maar is geen wondermiddel. Het voorkomen van opname van (teveel) zand blijft belangrijk, ook wanneer je een product met psyllium voert.

Doseer Vitalbix PsylliumMash eenvoudig met de Vitalbix Maatbeker.

 

TIP! Vitalbix PsylliumMash is zeer smakelijk, kan geweekt worden met koud of warm water en is klaar in slechts 15 minuten!

 

Wat zit er in PsylliumMash?

Samstelling: Psylliumzaadjes (50%) Timotheegras, Erwtenvlokken, Appelpulp (pectine vezels), Lijnzaad

Analyse: Onderstaande analyse is per kilo (1.000 gram) Vitalbix PsylliumMash

Omschrijving Waarde
EWPa 0,66 Unit/kg
VREp 6,2%
Ruw eiwit 13,1%
Ruw vet 5,3%
Ruwe celstof 22,8%
Ruw as 4,7%
Suiker 1,8%
Zetmeel 3,1%
Calcium 2,1 g
Fosfor 1,3 g
Magnesium 0,5 g
Kalium 11 g
Natrium 0,5 g
Omega-3 13,2 g
Omega-6 3,8 g
IJzer 85 mg
Koper 2,3 mg
Zink 13,4 mg
Mangaan 8,6 mg
Selenium 0,2 mg

Overzicht

Vitalbix PsylliumMash is een lekkere en gezonde slobber met 50% psylliumzaadjes. Makkelijk te geven als (maandelijkse) zandkuur te geven en geschikt voor ieder paard. Vitalbix PsylliumMash is gemaakt op basis van timothee gras en bevat geen luzerne. Ook geschikt voor paarden die behoefte hebben aan een laag zetmeel- en suikerrantsoen door het lat zetmeel- en suikergehalt van slechts 4,9 % (totaal). Lekker, makkelijk en snel klaar.

Eigenschappen

Eigenschappen
SKU VX00002
Merk Vitalbix

Gebruiksberekening prijs per dag

Verpakking Prijs Aantal dagen Prijs per dag
Vitalbix PsylliumMash 6kg € 38,95 6 € 6,49