Meld je aan op onze nieuwsbrief ontvang 10% korting voor je eerst volgende bestelling!

 

Blog

Wat moet je doen als je paard verkouden is?

Verkouden paarden
Tijdens de wintermaanden zijn we vaak gevoelig voor een verkoudheidje, maar dit geldt voor paarden net zo goed. Heeft je paard last van dikke en ondoorzichtige neusuitvloeing of hoest hij vaak dan kan dat wijzen een verkoudheid. Deze verkoudheid kan voorkomen in verschillende maten, van een klein snotneusje tot ernstige hoesten. In dit blogartikel vertellen we je meer over de oorzaak van een verkoudheid bij je paard en hoe je deze kunt voorkomen.

Lees meer

Gastblog: De wonderbaarlijke krachten van bloedzuigers

hirudotherapie

Hirudo therapie of beter bekend als bloedzuigertherapie is een methode die je de laatste tijd steeds vaker voorbij ziet komen. Maar het is al een eeuwenoude geneeswijze voor mens en dier. De meeste mensen vinden bloedzuigers een beetje vies en eng, maar deze wonderlijke diertjes kunnen menig probleem oplossen! In deze blog verteld Hirudo- en revalidatietherapeut Milou Faber je meer over deze kleine wonderdiertjes 

Lees meer

Hoe help je een paard dat stressgevoelig is?

Hulp voor stressgevoelige paarden

Op de klantenservice krijgen wij regelmatig de vraag wat wij kunnen betekenen voor een stressgevoelig paard. Voornamelijk voor op wedstrijden, maar ook voor paarden die naar een andere stal zijn verhuisd of van zichzelf nerveus zijn.

Lees meer

Mok bij paarden: wat te doen?

Wat te doen bij mok

Veel paardeneigenaren kampen met het “mok probleem” en zijn soms radeloos over wat ze er tegen moeten doen. Wassen, insmeren, drainage, scheren etc. Alles wordt geprobeerd om het paard van deze nare (soms ook pijnlijke) aandoening af te helpen. Maar wat is mok, hoe komt je paard er aan en vooral: hoe kan je het verhelpen en zelfs voorkomen? Je leest er alles over in deze blog. 

Lees meer

Zwellingen bij paarden deel

Zwellingen bij paarden

Een paard kan in zijn leven verschillende soorten blessures, aandoeningen of afwijkingen oplopen. Soms is zo’n blessure onschuldig of tijdelijk en houdt je paard er niets aan over. Soms kan het een ernstige chronische aandoening zijn of kun je de blessure altijd blijven zien. 

Lees meer