De Paardendrogist maakt gebruik van cookies. Dit doen we om onze site persoonlijk en gebruiksvriendelijker te maken. Als je verder gaat accepteer je onze algemene voorwaarden en cookies.

Ja, ik ga akkoord

Wil je een betere weergave?
Draai je apparaat dan een kwartslag


Wennen aan voorjaarsgras

De Paardendrogist15 mrt 2019

Na maanden in de paddock is het heerlijk dat je paard weer de wei in kan. Meer beweging en vers gras zijn een feestje voor ieder paard. 


> Lees meer

​​HOPE for Horses: Kijk naar je paard!

Miranda Hoogenberg 07 mrt 2019

Ja, natuurlijk kijken we naar ons paard! Je herkent hem/haar uiteraard uit duizenden. Maar kijk je ook naar jouw paard zijn gemoedstoestand? Hoe kijkt hij uit zijn ogen? Hoe voelt hij zich? Hoe loopt jouw paard wanneer je het uit de paddock/ weide/ stal haalt?


> Lees meer

Pollen

De Paardendrogist01 mrt 2019

​Ook al is het pas begin maart, de natuur lijkt anders te denken. Door de hoge temperaturen zie je een 'extreem vroeg' begin van de lente. Dat lijkt allemaal  leuk, maar het is heel vervelend voor alle mensen en dieren die last hebben van hooikoorts.


> Lees meer

Rotstraal

De Paardendrogist15 jan 2019

​Rotstraal is een veel voorkomende bacteriële infectie van het straalhoorn die meestal ontstaat door een vieze, natte stalvloerbedekking, een slechte hoefverzorging of te weinig beweging. Ook te diep krabben met een hoevenkrabber kan tot rotstraal leiden.


> Lees meer

HOPE for Horses: Je krijgt het paard dat je verdient

Miranda Hoogenberg 31 dec 2018

“Je krijgt het paard dat je verdient!” is een gezegde wat ik meerdere malen om me heen heb horen zeggen. Leuk dan…. Sta je met je niet handelbare paard… net gekocht.. liefde op het eerste gezicht, maar wel zonder gebruiksaanwijzing wat best handig was geweest soms!


> Lees meer

  • 1/42
Persoonlijk advies Terug naar boven