De Paardendrogist maakt gebruik van cookies. Dit doen we om onze site persoonlijk en gebruiksvriendelijker te maken. Als je verder gaat accepteer je onze algemene voorwaarden en cookies.

Ja, ik ga akkoord

Wil je een betere weergave?
Draai je apparaat dan een kwartslag


Waarom elektrolyten bijgeven?

De Paardendrogist25 jun 2019

In het voorjaar en zomer kan de temperatuur flink oplopen. Bij warm weer zweet je paard gemakkelijker en verliest hij daardoor belangrijke voedingsstoffen. Door het voeren van elektrolyten kan je voorkomen dat jouw paard deze belangrijke voedingsstoffen tekort komt! 


> Lees meer

Eikenprocessierups

De Paardendrogist18 jun 2019

Het zal je niet ontgaan zijn, de eikenprocessierups is op dit moment weer een veelbesproken plaag. Al jaren vormt de eikenprocessierups, niet alleen voor mensen maar ook voor paarden, een gevaar.


> Lees meer

HOPE for Horses: Wanneer stoppen?

Miranda Hoogenberg 23 mei 2019

Er is al veel verandering gaande in wanneer je je paard het best kunt (laten) inrijden. Maar weten wij ook wanneer we moeten stoppen met rijden? Wanneer is het paard zo ver dat je het met pensioen mag/moet sturen?


> Lees meer

Wat voer je je paard als hij 24/7 buiten loopt?

De Paardendrogist20 mei 2019

Wanneer je paard dag en nacht lekker in de wei staat heeft hij in principe genoeg aan het gras. Soms heeft je paard wel een extra aanvulling nodig in de vorm van krachtvoer of vitaminen en mineralen. 


> Lees meer

Hoe gevaarlijk is fructaan?

De Paardendrogist17 mei 2019

Fructaan lijkt één van de belangrijkste veroorzakers van hoefbevangenheid. Fructaan is een soort suiker dat door de grasplant wordt gemaakt onder invloed van zonlicht. In dit blog vertellen we je wat fructaan is en wat het effect er van is. 


> Lees meer

  • 1/42
Persoonlijk advies Terug naar boven