De Paardendrogist maakt gebruik van cookies. Dit doen we om onze site persoonlijk en gebruiksvriendelijker te maken. Als je verder gaat accepteer je onze cookies.

Ja, ik ga akkoord

Wil je een betere weergave?
Draai je apparaat dan een kwartslag

Welkom op onze blog


HOPE for Horses: Aanleuning.... Makkelijk? Of juist niet?

Miranda Hoogenberg 08 dec 2017

Aanleuning: een constante VERBINDING tussen de hand van de ruiter en de mond van het paard. Zo staat het tenminste in de boeken. Op zich lijkt aanleuning in de uitleg best een makkelijk iets. Toch? 


> Lees meer

De Wintervacht

De Paardendrogist04 dec 2017

Brrr… temperaturen dalen, regen (hagel/sneeuw) en koude wind. Voor de mens het ideale weer om onszelf voor de kachel te nestellen met een kop warme chocolademelk. 


> Lees meer

Het nut van MSM zwavel voor jouw paard

De Paardendrogist01 dec 2017

MSM zwavel is de bouwstof voor lichaamscellen. Prestatiepaarden, oudere paarden, zieke of geblesseerde paarden zullen baat hebben bij de toediening van MSM zwavel. 


> Lees meer

Verschillende likstenen

De Paardendrogist28 nov 2017

​Een tekort aan zout of andere mineralen merk je meestal doordat je paard likt aan handen, muren, hekken en/of grond eet. Een tekort aan zout zorgt ervoor dat eiwitten en energie minder goed worden opgenomen uit het voer en zorgt voor snellere vermoeidheid. 


> Lees meer

Aanhoudende hoest

De Paardendrogist24 nov 2017

Al enige tijd is jouw paard regelmatig aan het hoesten. Van stofvrij voeren tot medicijnen van de dierenarts, maar het hoesten blijft aanhouden. Wat kan je doen om het hoesten te laten stoppen?


> Lees meer

  • 1/30
Persoonlijk advies Terug naar boven