De Paardendrogist maakt gebruik van cookies. Dit doen we om onze site persoonlijk en gebruiksvriendelijker te maken. Als je verder gaat accepteer je onze algemene voorwaarden en cookies.

Ja, ik ga akkoord

Wil je een betere weergave?
Draai je apparaat dan een kwartslag


Hoe vaak krijgt jouw paard nieuw ruwvoer?

De Paardendrogist24 jan 2020

Op veel stallen zijn er twee of drie (kleinere) voerbeurten per dag, maar eigenlijk is dit te weinig. Van nature is de spijsvertering van paarden gewend om de hele dag door kleine hoeveelheden te eten en de dag knabbelend op wat lekkers door te brengen. 


> Lees meer

Rainrot

De Paardendrogist15 jan 2020

Extreem nat weer in combinatie met een verlaagde weerstand van het paard kan zorgen voor rainrot bij je paard. Maar wat is rainrot precies, hoe voorkom je het en wat kan je doen als je paard het toch krijgt?


> Lees meer

Mok bij paarden

De Paardendrogist13 jan 2020

Veel paardeneigenaren kampen met het “mok probleem” en zijn soms radeloos over wat ze er tegen moeten doen. Wassen, insmeren, drainage, scheren etc. Alles wordt geprobeerd om het paard van deze nare (soms ook pijnlijke) aandoening af te helpen. 


> Lees meer

Horseware of Bucas? Welk merk deken moet ik kiezen?

De Paardendrogist07 jan 2020

Vaak wordt er gezegd dat je óf een Bucas fan bent óf een Horseware fan. Veel mensen blijven bij een bepaald merk aangezien ze daar goede ervaringen mee hebben en de pasvorm van dat merk voor hun paard goed is. 


> Lees meer

Gastblog NML Health: Weerstand

De Paardendrogist17 okt 2019

We kunnen er niet omheen, het is herfst in Nederland! De dagen worden aanzienlijk korter en het is nat en winderig. Veel mensen hebben last van een ‘herfstdipje’, maar ook onze paarden kunnen hier last van hebben.


> Lees meer

  • 1/44
Persoonlijk advies Terug naar boven