Meld je aan op onze nieuwsbrief ontvang 10% korting voor je eerst volgende bestelling!

 

Blog

Het scheren van je paard

Het scheren van je paard

Lijkt je paard inmiddels sprekend op een teddybeer? Als je paard veel zweet en zijn warmte niet goed kwijt kan, kun je ervoor kiezen om deze te scheren. Je voorkomt zo dat je paard kou vat en verkouden wordt. In dit blogartikel staat het scheren van je paard centraal!

Lees meer

Lijnzaad koken of niet?

Lijnzaad voor paarden koken of niet?

Vroeger, toen paarden nog echte werkpaarden waren, werd er veel lijnzaad gevoerd. Krachtvoer was toen niet een belangrijke energiebron en de paarden kregen vaak gekookt lijnzaad. Is dat koken van lijnzaad tegenwoordig nog nodig?

Lees meer

Stemmingswisselingen bij paarden

Stemmingswisselingen bij paarden

Ook paarden kunnen met het verkeerde been uit bed stappen en een slecht humeur hebben. Als je een paard hebt wat altijd vrolijk is en ineens boos en chagrijnig doet, kan er iets aan de hand zijn. Stemmingswisselingen bij paarden hebben soms een andere oorzaak dan je denkt.

Lees meer

Help mijn hoofd zit vol!

Druk, druk, druk, iets wat velen van ons tegenwoordig allemaal wel kennen. Vroeger werkten we allemaal hard, tegenwoordig zijn we allemaal druk. Werk of studie, privé, sociaal en dan natuurlijk ook de paarden. Allemaal ballen die we hoog willen houden. 

Lees meer

Overgang naar stal

Overgang naar stal voor mijn paard

De herfst heeft inmiddels zijn intrede gedaan. Niet elk weiland is tegen de deze weersomstandigheden bestand, waardoor niet alle paarden in de herfst- en winter in de wei kunnen. Hoe laat je de overgang van wei naar meer op stal en in de paddock zo soepel mogelijk verlopen?

Lees meer