Meld je aan op onze nieuwsbrief ontvang 10% korting voor je eerst volgende bestelling!

 

Blog

Hoe krab je een hoef goed uit?

Hoef van mijn paard uitkrabben

Het uitkrabben van de hoeven van je paard is vooral een handige controle. Naast het checken op steentjes en viezigheid zie je ook direct eventuele beschadigingen of rotstraal en controleer je even de onderbenen van je paard. 

Lees meer

Hoe ik op een IJslander belandde..

In mijn vorige blog vertelde ik over hoe ik in aanraking ben gekomen met de IJslandersport. In deze blog verder over hoe het zo is gekomen dat ik zelf op een IJslander rijd en inmiddels zelfs een echte wedstrijd voor IJslanders heb gereden.

Lees meer

Hoe goed praten jouw hersenen met je spieren?

Ons lichaam bestaat uit honderden spieren welk worden aangestuurd vanuit onze hersenen. Of we nu stil zitten, lopen of paardrijden, onze hersenen en spieren praten eigenlijk elk moment met elkaar, behalve wanneer we slapen. 

Lees meer

Overlast door horzels

Vraag je je af wat die kleine gele stipjes zijn op de benen van je paard? Dit zijn horzeleitjes. Een horzel leeft maar een paar dagen en heeft maar één doel in haar korte leven: honderden eitjes leggen op de vacht van een paard. 

Lees meer

Ben jij in balans?

Balans is in de paardensport een belangrijk thema, maar wat is balans eigenlijk? Balans is een toestand waarin er sprake is van evenwicht, rust en harmonie, wat op verschillende niveaus van toepassing is.

Lees meer

​Het nut van anti-oxidanten

Stress is niet alleen vervelend voor je paard, maar kan ook een negatief effect in het lichaam geven. Anti-oxidanten zijn de belangrijkste pijlers van het afweer- en ontgiftingssysteem in het lichaam en beschermen het lichaam tegen de schade die negatieve stoffen aanrichten. 

Lees meer

Uitputting en oververhitting

Oververhitting en uitputting kunnen optreden wanneer je paard zware inspanningen moet leveren en daardoor oververhit raakt. Het lichaam van je paard raakt oververhit doordat deze warmer wordt, dan het gekoeld kan worden.
 

Lees meer