Meld je aan op onze nieuwsbrief ontvang 10% korting voor je eerst volgende bestelling!

 

Gastblog van Vitalbix: Wanneer voer je een ruwvoermix zoals Vitalbix Fiber-Mix aan je paard?

Wat is Vitalbix Fiber-Mix precies?
Vitalbix Fiber-Mix is een unieke ruwvoermix van gezonde grassen met een laag suikergehalte en timothee structuurbrokjes, aangevuld met 3% lijnzaadolie. Het is rijk aan vezels, stimuleert het kauwen en de speekselproductie en ondersteunt een gezonde spijsvertering. De grassen in deze mix zijn relatief “kort geknipt” en relatief zacht van structuur. Door deze zachte en kortere structuur is Vitalbix Fiber-Mix heel goed verteerbaar, ook voor ouderen paarden met een slechter gebit en voor jonge paarden. Vitalbix Fiber-Mix bevat geen toegevoegde vitaminen & mineralen en geen luzerne. Het is dus geen complete aanvulling op het hooi en gras maar bedoeld om in combinatie te voeren met bijvoorbeeld Vitalbix Daily Complete balancer, Vitalbix Active+ of Vitalbix Breed & Grow muesli.

Vitalbix Fiber-Mix

Ok, je weet nu wat het is. Maar wanneer voer je het?
Vitalbix Fiber-Mix is in principe voor ieder paard een gezond aanvulling op het ruwvoer en kan dankzij het lage zetmeel- en suikergehalte ook worden gevoerd aan paarden die behoefte hebben aan een laag zetmeel- en suikerrantsoen zoals bijvoorbeeld bij hoefbevangenheid, PPID etc. Maar wanneer is dit product nou ideaal om bij te voeren?

1. Als jouw paard een snelle eter is
Meng Vitalbix Fiber-Mix door de andere Vitalbix zoals bijvoorbeeld door de Vitalbix Daily Complete brokjes. Je schrokop moet zo beter kauwen, zal dus langzamer eten (minder kans op slokdarmverstopping!) en maakt meer speeksel aan wat weer goed is voor zijn spijsvertering.

2. Als jouw paard te mager is en het bij jou op stal niet mogelijk is om meer ruwvoer (hooi/gras) te geven
Heeft jouw paard meer ruwvoer nodig maar mag je op stal niet meer ruwvoer geven? Geef jou paard dan een aantal keer per dag een portie Vitalbix Fiber-Mix voor extra vezels en calorieen. Je mag van de Fiber-Mix+ bij een paard van 500 kg wel tot 6 kg per dag voeren.

3. Als jouw paard juist te zwaar is
Dan geef je natuurlijk geen kilo’s Vitalbix Fiber-Mix bij als extra ruwvoer, maar meng je 100-300 gram door zijn Vitalbix Daily Complete brokjes. Vitalbix Fiber-Mix heeft een laag suikergehalte (5%) en kun je dus veilig bijvoeren.

4. Als jouw paard een gevoelige maag heeft
De extra speekselaanmaak waar we het net over hadden, werkt bufferend op de zuurtegraad in de maag. Het is ook nog eens een hele zachte vezel, die niet zal “prikken”. Zo helpt het de maag gezond te houden.

5. Als jouw paard niet teveel suikers mag
Wij roepen altijd ‘ruwvoer is de basis!’ en dat is het ook! Maar als je weet dat gemiddeld hooi zo’n 10-15% suiker bevat, en Vitalbix Fiber-Mix maar 5%, dan kan het heel veel schelen als je je hooi gedeeltelijk vervangt en aanvult met de Fiber-Mix. Het is daardoor ook heel geschikt voor paarden die behoefte hebben aan een laag zetmeel- en suikerrantsoen.

6. Als jouw paard een slechter gebit heeft en zijn hooi niet meer goed kan eten en verteren
Vitalbix Fiber-mix heeft korte en zachte stengeltjes, waardoor ook paarden met een slechter gebit het goed kunnen kauwen en verteren.

7. Als je een veulen of jong paard hebt die wat extra’s kan gebruiken
Ook voor jonkies zijn de korte, zachte vezels goed te kauwen en verteren en gezond voor de maag & darmen.

8. Als jij met jouw (sport)paard op reis gaat
Geen geknoei met los hooi, gewoon een pak Fiber-Mix meenemen!
Natuurlijk kun Vitalbix Fiber-Mix ook thuis op stal dagelijks bijvoeren voor extra vezels.

9. Als jouw paard een luzernevrij rantsoen heeft
Vitalbix Fiber-Mix bevat geen luzerne en is daarom een ideale ruwvoermix voor paarden die een luzernevrij rantsoen krijgen.

Vitalbix Fiber-Mix is een unieke ruwvoermix van gezonde grassen met een laag suikergehalte en timothee structuurbrok, aangevuld met 3% lijnzaadolie. Deze grasmix is optimaal verteerbaar, stimuleert de speekselproductie en ondersteunt een gezonde spijsvertering. Door de zachte en kortere structuur is Vitalbix Fiber-Mix ook goed verteerbaar voor paarden met een slechter gebit. Vitalbix Fiber-Mix bevat geen toegevoegde vitaminen & mineralen en geen luzerne.

Kies jij ook voor gezonde voeding?

Vele paardeneigenaren gingen je voor en hebben de overstap gemaakt naar gezonde voeding. Maak jij ook de overstap naar gezonde voeding?

Delen: