Meld je aan op onze nieuwsbrief ontvang 10% korting voor je eerst volgende bestelling!

 

Blog

Ervaring van een Ruiterfit deelnemer

De afgelopen 10 blogs hebben wij je meegenomen in dat wat wij, een ruiter of eigenlijk een combinatie, kunnen bieden vanuit ons perspectief.
Daarin hebben wij steeds geschreven vanuit onszelf, voor deze 11e blog hebben wij een ‘gastschrijfster’, namelijk Kim Jacobi.

Lees meer

HOPE for Horses: Spanning

Voor velen van ons is het een normale zaak om op je paard te klimmen om een lekker stukje te gaan rijden. Daar denk je dan eigenlijk helemaal niet zo bij na.


 

Lees meer

Jacobskruiskruid

Giftig jacobskruiskruid voor paarden

Jacobskruiskruid komt in Nederland steeds meer voor en is zeer giftig voor paarden en andere zoogdieren (inclusief mensen!). Alle delen van dit kruid bevatten uiterst giftige glycosiden (alkaloïden) welke leiden tot ongeneeslijke leverschade.

Lees meer

Conditie TRAINING

Het woord training wordt veel gebruikt, maar weten we ook wat we trainen? Of nog belangrijker, weten we ook wat we nog kunnen en willen trainen? 

Lees meer

Ontwikkeling van een veulen

Een veulen is in de eerste periode van zijn leven qua voeding afhankelijk van zijn moeder. Voor een gezonde groei zijn evenwichtige voeding,  voldoende vitaminen, mineralen, sporenelementen en aminozuren essentieel.

Lees meer

Lintwormen bij paarden

Over wormen bij paarden is altijd veel te doen. Lintwormen zijn daarvan een bekende soort. In dit blog willen wij je daarom meer informatie geven over lintwormen bij paarden.

Lees meer

Wanneer wisselt een paard het gebit?

Wissel van het gebit bij een paard

Een goed en gezond gebit is voor het paard van levensbelang. Het is dus belangrijk om te weten als paardeneigenaar hoe het paardengebit eruit ziet en hoe het gebit zich ontwikkelt gedurende jaren. Want wist je bijvoorbeeld dat niet alle kiezen worden gewisseld?

Lees meer

Een magnesiumtekort aanvullen

Magnesium is een belangrijk mineraal met vele verschillende werkingen. Zo is het belangrijk voor het zenuwstelsel, zorgt het voor een normale werking van de spieren van je paard en zorgt het in combinatie met calcium voor een goede botopbouw.

Lees meer