Meld je aan op onze nieuwsbrief ontvang 10% korting voor je eerst volgende bestelling!

 

Back to school, ehh stable

Opruimen
In de zomerperiode kan de stal soms een opslagplaats worden, je gebruikt deze immers toch minder doordat de paarden lekker veel buiten staan (misschien zelfs wel 24/7). Ter voorbereiding op de stalperiode is opruimen dan geen overbodige luxe. Zet alles weer op de oorspronkelijke plek en gooi kapotte dingen weg. Verkoop eventueel spullen die je niet meer nodig hebt, verdien je gelijk iets extra’s voor je toch al dure hobby!
 
Tip! Lees ook ons blog “Overgang naar stal” voor tips over jouw paard rustig laten wennen aan de voergang naar de stalperiode.
 
Schoonmaken
Spinnenwebben, stof en vieze ramen. We kennen het allemaal wel op stal. En niets is lekkerder dan de stal eens een goede schoonmaakbeurt te geven. Spinnenwebben weghalen, ramen lappen en de stallen schoonspuiten. Gebruik als schoonmaakmiddel Sectolin Stable Clean en de vloeren, wanden en traliewerk worden blinkend schoon!
Vergeet ook niet de voer- en waterbakken goed schoon te maken!
 
Tip: voor een extra frisse geur in stal kan je Silverlinde Stalspray vernevelen. De luchtwegen van jouw paard worden dan ook minder belast door bijvoorbeeld ammoniak geur.
 
Check Check Dubbel Check
Zijn de waterbakken/voerbakken nog heel, steken er geen scherpe delen uit? Loop de stal goed na en controleer of alles nog heel is. Kijk dan gelijk of de hooinetten nog allemaal goed genoeg zijn om te gebruiken en vervang ze eventueel. Hebben de muren nog een lik verf nodig, doen alle lampen het? Is de liksteen nog goed? Maar heb je ook voldoende strooisel op voorraad?

Kortom: controleer alles zodat de stal klaar is voor jouw paard als het weer echt omslaat.

Delen: