Meld je aan op onze nieuwsbrief ontvang 10% korting voor je eerst volgende bestelling!

 

De Paardendrogist

Stijfheid bij je paard

Stijfheid komt lang niet altijd alleen bij oudere paarden voor en kan verschillende oorzaken hebben. Doordat het veel verschillende oorzaken kan hebben is het soms lastig te achterhalen waar je paard stijf van wordt. Blijf je paard daarom altijd goed observeren. Soms is dat lastig als je je paard dagelijks ziet dus vraag dan een ander om eens met je mee te kijken. We hebben een aantal punten voor je op een rij gezet waar je op kunt letten. Als je regelmatig naar de onderstaande punten kijkt dan haal je veel informatie op over de toestand van je paard.

Lees meer

Wat neem je mee op wedstrijd? Gebruik onze handige checklist!

checklist op wedstrijd

Rijd je wedstrijden maar ben je soms een beetje verstrooid? Een goede voorbereiding is het halve werk. Daarom hebben we een handige checklist voor je gemaakt zodat je niets meer vergeet. Sla hem op op je telefoon of print hem uit en zorg dat je hem altijd bij de hand hebt als je op wedstrijd gaat. Zo ga je relaxed en goed voorbereid op wedstrijd! 

Lees meer

Welke planten zijn giftig voor paarden?

Giftige planten voor paarden

De meeste paarden weten van nature welke planten ze wel of beter niet op kunnen eten. Planten met bijvoorbeeld rode bessen, felle kleuren, een vreemde geur of bittere smaak zullen ze normaal laten staan. Maar soms is de bittere smaak of sterke geur verdwenen als het gedroogd en verwerkt in het ruwvoer zit. In deze blog lees je meer over de giftige planten, struiken en bomen die we hier in Nederland regelmatig tegenkomen. 

Lees meer

Stimuleer een goede bloedsomloop

gezond paard in de sneeuw
De bloedsomloop is een essentieel proces in het lichaam. Het systeem van bloedvaten en de bloedsomloop waardoor het bloed door het lichaam circuleert zorgt voor zuurstof naar de hersenen en dat voedingsstoffen bij de organen komen. Oftewel super belangrijk dat dit proces in het lichaam goed verloopt. Je leest er meer over in deze blog en wat je kunt doen voor een goede bloedsomloop.

Lees meer

De Wintervacht

Wintervacht van paarden

Brrr… wat was het koud de afgelopen dagen! Het is weer de tijd van vrieskou, regen, hagel/sneeuw of een koude wind. Wij gaan lekker voor de kachel met een dekentje en een warme kop chocolade melk, maar hoe ervaart jouw paard de kou? 

Lees meer

Schurft bij je hond, kat of paard?

schurft bij dieren

Schurft bij je hond kat of paard?

Het jeukt en is ontzettend besmettelijk. Schurft heb je liever niet bij je dieren en al helemaal niet bij jezelf. Hoewel dierenschurft zich bij de mens niet kan voortplanten, kan het wel door mensen worden verspreid omdat de schurftmijt wel tijdelijk op mensen in leven kan blijven.Schurft wordt ook wel scabiës genoemd. Het is een huidaandoening die veroorzaakt wordt door onder andere de Sarcoptesmijt. Er zijn verschillende soorten mijten die schurft kunnen veroorzaken, enkele bekenden en veel voorkomende zijn de gewone schurftmijt, de kopschurftmijt ende oormijt. Maar vergeet ook niet de muizen- en rattenschurft ofpapagaaiensnavelschurft,dit zijn ook veel voorkomende soorten. Met name in deze tijd van het jaar is schurft een veelvoorkomend probleem bij zowel mens als dier. Maar hoe herken je het bij je hond, paard of kat en wat kun je er het beste aan doen? We vertellen je er meer over in deze blog!  

Lees meer

Ruwvoerkwaliteit 2022: eiwitgehalte historisch laag en suikergehalte rijst de pan uit

ruwvoerkwaliteit 2022 slecht

In 2021 en 2022 heeft Pavo samen met Eurofins Agro ruim 5.500 ruwvoeranalyses uitgevoerd in Nederland, België en Duitsland. Hieruit blijkt dat de energiewaardes in het ruwvoer dit jaar iets lager liggen dan in 2021, maar het grootste verschil is te zien in de eiwit- en suikerhaltes. Deze zijn namelijk historisch laag als het om eiwit gaat en de suikergehaltes zijn juist verontrustend hoog.

Lees meer