Meld je aan op onze nieuwsbrief ontvang 10% korting voor je eerst volgende bestelling!

 

De Paardendrogist

Juiste maat deken voor je paard

Juiste maat deken voor je paard

Het is belangrijk dat je een deken goed past voordat je deze aanschaft voor je paard. Zo weet je zeker dat de deken comfortabel zit, niet gaat schuren of scheef zakt. We hebben wat tips voor het passen van een deken voor je op een rijtje gezet. Ook hebben wij per merk de maattabellen erbij gezet. 

Lees meer

Voor het eerst met je jonge paard op wedstrijd

De eerste rondjes op je net beleerde paard staan nog vers in je geheugen. Inmiddels rijden jullie als een volleerd duo door de bak, tijd voor jullie eerste wedstrijd! Hoe zorg je ervoor dat je optimaal voorbereid aan start komt? Wij geven je tips!

Lees meer

Jacobskruiskruid

Giftig jacobskruiskruid voor paarden

Jacobskruiskruid komt in Nederland steeds meer voor en is zeer giftig voor paarden en andere zoogdieren (inclusief mensen!). Alle delen van dit kruid bevatten uiterst giftige glycosiden (alkaloïden) welke leiden tot ongeneeslijke leverschade.

Lees meer

Als je paard een supplement niet lust...

Als je paard een supplement niet lust

Je bent erg enthousiast over het nieuwe supplement wat je voor je paard hebt gekocht en je kunt niet wachten om de resultaten te merken bij je paard! Maar... hij eet het niet en laat zelfs z'n voer staan. We geven je graag een paar voertips voor lastige eters.
 

Lees meer

Stemmingswisselingen bij paarden

Stemmingswisselingen bij paarden

Ook paarden kunnen met het verkeerde been uit bed stappen en een slecht humeur hebben. Als je een paard hebt wat altijd vrolijk is en ineens boos en chagrijnig doet, kan er iets aan de hand zijn. Stemmingswisselingen bij paarden hebben soms een andere oorzaak dan je denkt.

Lees meer