Meld je aan op onze nieuwsbrief ontvang 10% korting voor je eerst volgende bestelling!

 

De Paardendrogist

Detox met behulp van natuurlijke kruiden

detox kruiden

Detoxen, je hebt er waarschijnlijk wel eens van gehoord? Maar heb jij je paard wel eens een detoxkuur gegeven? Het zorgt dat afvalstoffen die bijvoorbeeld door inentingen, antibiotica of andere medicatie in het lichaam zijn gekomen worden afgevoerd. Als deze afvalstoffen opgehoopt in het lichaam blijven zitten kan dit de weerstand verminderen, ziektes of andere aandoeningen veroorzaken. Eén of twee keer per jaar een schoonmaak van het lichaam door een detoxkuur te geven is dus zeker niet onverstandig! In deze blog lichten we toe hoe je dit met onze natuurlijke kruiden kunt doen!

Lees meer

De zin en onzin van therapieproducten

therapiedeken

Een van de ontwikkelingen die we de laatste jaren hebben zien groeien in de paardenwereld is het gebruik van therapieproducten. Hierbij kun je denken aan deken met een magnetisch veld, massage producten of andere therapeutische ondersteuning voor het welzijn van je paard. Inmiddels is er een ruime keuze en kun je het zo gek maken als je wil! Maar wat doet het nou eigenlijk voor je paard en is het een trend of een must-have? In deze blog vertellen we je er meer over!

Lees meer

Het verschil tussen homeopathie of fytotherapie

homeopathie of fytotherapie

Wat is het verschil tussen homeopathie en fytotherapie?

Pak jij ook graag de klachten van je paard of bij jezelf op een natuurlijke wijze aan? Veel aandoeningen en klachten zijn met natuurlijke middelen goed te behandelen. Deze natuurgeneeswijzen zijn er al zolang de mensheid bestaat en de laatste jaren enorm in populariteit gestegen. In deze blog vertellen we je meer over homeopathie en fytotherapie. 

 

Lees meer

Najaarsrisico’s door eikels en de esdoorn

risico van eikenbomen en esdoorns

De herfst treedt aan en mede door de droogte zie je waarschijnlijk de eikels en bladeren al van de bomen vallen. Dat betekent dat je goed op moet letten als er een eikenboom of esdoorn langs de wei of paddock van je paard staat. De eikels zijn namelijk giftig voor paarden en de zaailingen, bladeren en zaden van de esdoorn veroorzaakt de levensbedreigende spierziekte Atypische myopathie. Lees er alles over in deze blog! 

Lees meer

Gezond je jonge paard laten opgroeien

gezond je jonge paard laten opgroeien

Is je veulen al bijna groot genoeg om op eigen benen zonder moeder verder te gaan? Of mag hij/zij nog lekker even bij moeders blijven? Op een dag komt dat moment dat je kleine spruit zelfstandig groot en sterk moet gaan worden. Altijd een spannend moment voor jou als fokker/mama, want naast de merrie was jij de afgelopen maanden toch ook een beetje moeder. Je veulen gaat de komende jaren een enorme groeispurt maken zowel lichamelijk als mentaal. Waarbij ongelukjes, blessures en ziektes op de loer liggen. Want de meeste jonge paarden komen er toch niet zonder kleerscheuren doorheen. Maar groot en sterk worden gaat met vallen en opstaan. Toch wil je de problemen zo veel mogelijk beperken en daarbij helpen wij je graag een handje! Lees in deze blog hoe je jonge paard gezond laat opgroeien tot een sterk en gezond volwassen paard!  

Lees meer

De zuiverende werking van Kleefkruid

Kleefkruid

De Zuiverende werking van Kleefkruid

Kleefkruid is een veelvoorkomend plantje in Nederland die je wellicht in de zomer wel eens hebt gezien langs de slootkant of in een weiland. Het zijn die plakkerige plantjes met bolletjes die aan je kleren blijven kleven. Wist je dat veel paarden er dol op zijn en dat het ook nog eens heel gezond is? In deze blog vertellen we je waar je Kleefkruid voor kunt inzetten!

Lees meer

Hoe bescherm ik mijn paard tegen de zon?

Je paard beschermen tegen zonnebrand

Het is elk jaar weer genieten als de zomer eindelijk van start gaat. Een rode en verbrande huid na een zonnige dag is natuurlijk minder genieten. Ook je paard loopt het risico te verbranden. Weet jij hoe je je paard tegen zonnebrand kunt beschermen? 

Lees meer

Gezonde kruiden in de zomer

gezonde kruiden voor je paard in de zomer

De zomer is heerlijk, maar kan ook ongemakken veroorzaken bij je paard. Wil je jouw paard op een natuurlijke manier ondersteunen? Denk dan eens aan het voeren van kruiden. Niet alleen bij mensen zie je dat er de laatste jaren veel meer natuurlijke kruiden worden gebruikt ter ondersteuning van de gezondheid, maar ook bij paarden wordt dit steeds populairder. Lees er meer over in onze blog. 

Lees meer