Meld je aan op onze nieuwsbrief ontvang 10% korting voor je eerst volgende bestelling!

 

De Paardendrogist

Maak een kerstdiner voor je paard

Wellicht is je paard al blij met zijn standaard voer, maar hoe leuk is het om je paard tijdens de kerst ook een heerlijk kerstdiner te geven! Je kunt hem een lekkere emmer slobber geven, maar je kunt ook even iets meer moeite doen. In deze blog vertellen we hoe jij een culinair kerstdiner voor je paard kunt maken!

- MET VIDEO- 

Lees meer

5 tips voor een stralend witte schimmel!

5 tips voor een stralend witte schimmel

5 tips voor een stralend witte schimmel

Komend weekend is het zo ver, pakjesavond! 5 december is een avond waar we met z’n allen naar uit kijken. Maar voor Sinterklaas en zijn paard Ozosnel en de pieten een druk weekend! Want niet alleen alle pakjes moeten bezorgd worden, Ozosnel moet ook nog helemaal gewassen worden! En iedereen die zelf ook een schimmel heeft weet hoeveel werk dit is. Daarom hebben wij de beste tips voor Sinterklaas en zijn pieten (en natuurlijk ook voor jou met je schimmel) op een rij gezet!

Lees meer

Rambo Micklem hoofdstel

Rambo Micklem voor paarden

Wil je je paard gaan beleren of is jouw paard gevoelig op het hoofd? Dan is het Micklem hoofdstel wellicht iets voor jouw paard. Er is bij de ontwikkeling van het Micklem hoofdstel rekening gehouden met de ligging van alle gevoelige zenuwen en uitstekende delen van de schedel. Nieuwsgierig geworden? In de blog lees je er alles over.

Lees meer

Verschillende likstenen voor paarden

likstenen voor paarden

Verschillende likstenen voor paarden

Het gemiddelde rantsoen van een paard bevat weinig tot geen zout maar ook een paard heeft net als wij zout nodig. Niet alleen op warme dagen is er behoefte aan zout, maar ook in het najaar/winter is het een belangrijke aanvulling op het rantsoen. Tevens is het een lekkere en gezonde afleiding, omdat paarden het fijn en rustgevend vinden om te likken! 

Lees meer

Stralend met je paard op wedstrijd

Op een wedstrijd of show wil je er natuurlijk samen met je paard stralend uitzien. Maar hoe krijg je je paard net zo mooi als al die topruiters op tv? In deze blog vertellen we hoe jij je paard mooi en glanzend voor de dag krijgt en geven we je tips voor de perfecte finishing touch!

Lees meer

Heeft jouw paard last van wedstrijdspanning?

Het indoorseizoen gaat weer van start. Vaak een periode die paarden een beetje extra spannend vinden. Een vreemde omgeving, gekke juryhokjes met bloemen en publiek langs de baan. Wist je dat ongeveer 80% van de paarden last heeft van wedstrijdspanning? Met name op indoorwedstrijden zijn paarden vaak extra schrikkerig, kijkerig of gespannen. De Paardendrogist geeft je handige tips om hier mee om te gaan!

Lees meer

Hoe kun je een senior ondersteunen?

Ondersteunen van een senior paard

Ouderdom komt met gebreken is een bekend gezegde. Fit en gezond oud worden is natuurlijk een dankbaar geschenk. Maar wat kun je doen wanneer je paard wat ouderdomskwaaltjes krijgt of wanneer bewegen niet meer zo gemakkelijk gaat? In deze blog lees je meer over hoe je je ouder wordende paard optimaal kunt ondersteunen. 

Lees meer

Paardendrogist Sand Off Extra

Krijgt je paard soms zand binnen of heb je dit vermoeden? Dan is Paardendrogist Sand Off Extra een fijne manier om zand af te voeren. In de blog vertellen we je er meer over. 

Lees meer