Rotstraal is een veel voorkomende bacteriële infectie van het straalhoorn die meestal ontstaat door een vieze, natte stalvloerbedekking, een slechte hoefverzorging of te weinig beweging. Ook te diep krabben met een hoevenkrabber kan tot rotstraal leiden. Lees in dit blog alles over rotstaal.
Een hematoom, legger, schiefel en piephak. Allemaal termen die we als paardeneigenaar regelmatig horen. Maar wat zijn het precies en waar zit het op het paardenlichaam?
Lees alles over verschillende soorten bultjes bij paarden en hoe je deze kunt behandelen in ons artikel. Zorg goed voor je paard met de Paardendrogist!
Een paard kan in zijn leven verschillende soorten blessures, aandoeningen of afwijkingen oplopen. Soms is zo’n blessure onschuldig of tijdelijk en houdt je paard er niets aan over. Soms kan het een ernstige chronische aandoening zijn of kun je de blessure altijd blijven zien.
Joehoe, je merrie is drachtig en de geboorte komt steeds dichter bij. Weet jij hoe je kunt zien of de geboorte in aantocht is en wat je tijdens en na de geboorte kunt doen? In dit blog lees je er meer over!
Warm en droog weer, als paardeneigenaar zijn wij daar in het voorjaar vaak blij mee, want eindelijk even geen blubber en lekker buiten rijden. Maar de paardenhoeven kunnen na een droge en warme periode gemakkelijk gaan brokkelen.
Heeft jouw paard wel eens de hik? Dit kan onschuldig zijn, maar het kan ook een onderliggende oorzaak hebben. Een calciumtekort kan namelijk zorgen voor spierspanning, waardoor zenuwen gevoeliger worden.
Wanneer je paard dag en nacht lekker in de wei staat heeft hij in principe genoeg aan het gras. Soms heeft je paard wel een extra aanvulling nodig in de vorm van krachtvoer of vitaminen en mineralen.