Meld je aan op onze nieuwsbrief ontvang 10% korting voor je eerst volgende bestelling!

 

Amanda Melchior

Aanhoudende hoest

Aanhoudende hoest bij paarden

Al enige tijd is jouw paard regelmatig aan het hoesten. Van stofvrij voeren tot medicijnen van de dierenarts, maar het hoesten blijft aanhouden. Wat kan je doen om het hoesten te laten stoppen?

Lees meer

Hebben sokken een functie?

Sokken bij een paard

Iedereen heeft een mening over sokken bij een paard. Je houdt ervan of je vindt het niets. Sokken horen bij bepaalde rassen, maar worden vanwege been- of huidproblemen soms afgeschoren. Maar wist je dat sokken ook een functie hebben? Namelijk het droog en schoon houden van de huid.

Lees meer

5x het effect van magnesium

Magnesium is een belangrijke stof en is bij veel lichaamsprocessen betrokken. Ongeveer 0,05% van het gewicht bestaat uit magnesium, 60% is aanwezig in de botten en ongeveer 30% in de spieren. Zo’n kleine hoeveelheid in zo’n groot lichaam heeft belangrijke functies: Infographic ↓ 

Lees meer

Paardenfotografie

Niet alleen een mooi Scrabble woord, maar tegenwoordig een echt begrip in de paardenwereld. Het krijgen -en zelf maken- van mooie foto's van onze geliefde edele viervoeters is natuurlijk hartstikke leuk! 

Lees meer

Mijn paard en ik gaan op vakantie!

Onlangs is onze collega Marjolijn voor het eerst samen met haar paard Floxely een paar dagen op vakantie geweest. Maar hoe bereid je dit voor zodat het voor jou en jouw paard zo min mogelijk stress oplevert?

Lees meer

Eindelijk vakantie! Maar mijn paard dan?

Uiteraard snappen wij het dat je lekker op vakantie gaat en dat het paard dan helaas niet altijd mee kan. Maar je wilt natuurlijk wel dat jouw paard goed verzorgd achterblijft. Heb jij geregeld dat jouw paard uitstekend verzorgd wordt tijdens jouw afwezigheid? 

Lees meer