Meld je aan op onze nieuwsbrief ontvang 10% korting voor je eerst volgende bestelling!

 

Amanda Melchior

Waarom wordt mijn merrie niet drachtig?

Er zijn meerdere redenen waarom een merrie niet drachtig wil worden. De leeftijd (te jong of te oud), een afwijkende cyclus, afwijkingen in de baarmoeder of eierstokken, afwijkend sperma van de hengst of een onbekende oorzaak. Maar wat kan je doen ter ondersteuning?

Lees meer

Stalondeugden: hoe voorkom je het?

Voorkomen van stalondeugden bij paarden

In de natuur heeft het paard continu vrije beweging, is het constant aan het zoeken naar voedsel en heeft het veel sociaal contact. Precies het tegenovergestelde van wat wij onze paarden (kunnen) bieden. Wat kunnen wij doen om stalondeugden te voorkomen?

Lees meer

Wel/niet voer van te voren klaarzetten

Op veel stallen dient de eigenaar van het paard er zelf voor te zorgen dat het voer wordt klaargezet. Voor paardeneigenaren die ook supplementen geven is het soms lastig te bepalen of dit wel/niet kan vanwege de werkzaamheid van supplementen. 

Lees meer

Rainrot

Rainrot bij paarden

Extreem nat weer in combinatie met een verlaagde weerstand van het paard kan zorgen voor rainrot bij je paard. Maar wat is rainrot precies, hoe voorkom je het en wat kan je doen als je paard het toch krijgt?

Lees meer

Onderhoud van de scheermachine

Onderhoud van scheermachine voor paarden

De scheermachine is weer uit de kast! Teddybeertjes worden weer omgetoverd tot heuse sportpaarden. Om een mooi scheerresultaat te krijgen, is het belangrijk dat de scheermachine goed onderhouden is en op de juiste manier gebruikt wordt.

Lees meer