Meld je aan op onze nieuwsbrief ontvang 10% korting voor je eerst volgende bestelling!

 

Amanda Melchior

Equine Legcooler

De Equine Legcooler is een bijzonder effectief en handig koelsysteem. In deze blog leggen we je graag uit waarom koelen zo belangrijk is vertellen we je hoe de Equine Legcooler precies werkt.

Lees meer

Ontspannen het nieuwe jaar in

Terwijl wij genieten van mooi vuurwerk en een toast op het nieuwe jaar, kan het maar zo zijn dat je paard staat te stressen in zijn stal. Hij heeft geen idee waar al dat geknal en gesis vandaan komt! 
 

Lees meer

Ongerust over suiker

Er zijn vaak veel misvattingen over suiker, zowel in ons dieet als in dat van onze paarden, maar het is essentieel voor het leven voor ons allemaal en iets waarvoor we de tijd moeten nemen om het volledig te begrijpen.

Lees meer

Zand in de darmen

Heeft jouw paard wel eens last van dunne mest? Bij aanhoudende dunne mest, of diarree bij veulens of oude dieren is het goed om te overleggen met jouw dierenarts. Diarree kan ook een symptoom zijn van een andere aandoening en is niet altijd onschuldig!

Lees meer

Peesblessures

Iedere paardeneigenaar die te maken heeft gehad met een peesblessure bij zijn of haar paard weet hoe verschrikkelijk dit is.

Lees meer

Staart en manen

SME is een jeukende aandoening bij paarden. De paarden hebben, zoals de naam al zegt voornamelijk jeuk aan de staart en manen, maar het kan ook op andere plaatsen voorkomen, zoals onder de buik en op het hoofd.

Lees meer

Hengstigheid de baas

Hengstigheid bij paarden

Interessant blog geschreven door Kelly van Phytonics:

Het is volop lente! Bomen, planten en struiken zijn aan het uitlopen en alle dieren gaan weer lekker in het zonnetje naar buiten. De eerste veulentjes zijn geboren en de merries worden weer hengstig.
 

Lees meer