Meld je aan op onze nieuwsbrief ontvang 10% korting voor je eerst volgende bestelling!

 

Skincalmin Relief Lotion 500 ml

Gebruik:
| Gebruiksberekening
Aantal dagen:
Prijs:
€ 24,20 € 21,78
Levertijd:
Direct leverbaar
Feral Horsecare
-10 %

Artikelomschrijving

SkinCalmin Relief Lotion kalmeert de gevoelige huid direct en is effectief bij (zomer)kriebels en rasp. De verzorgende lotion stimuleert het natuurlijke herstel van de huid.

Gebruik

Bij zomerkriebels

  • Breng de lotion royaal aan op de probleemzones
  • Met behulp van de tuitdop breng je de lotion makkelijk aan tussen staart en manen
  • Handschoenen zijn niet nodig 

Gebruik de lotion in het begin van het seizoen preventief ter voorkoming van zomerkriebels en om schuren te voorkomen. Meestal is 2-4 keer per week voldoende. Begin bij de eerste symptomen direct met smeren. Mocht je later beginnen dan is dat ook geen probleem. Breng de lotion op de gevoelige huid aan voor een direct kalmerend effect en om het natuurlijke herstel van de huid te ondersteunen.

Breng de lotion de eerste 14 dagen minimaal 1 keer per dag aan op de probleemzones. Indien nodig twee keer per dag. Bij voorkeur voordat het paard naar buiten gaat en weer op stal gaat. Zodra de gevoeligheid van de huid afneemt of verdwijnt en de huid is hersteld kun je het gebruik afbouwen naar 3-4 keer per week en later mogelijk naar 1-2 keer per week. Wanneer de kriebels weer toenemen, bijvoorbeeld op warme wandstille dagen, de frequentie tijdelijk weer verhogen.

Bij een zomerdeken
Wanneer je paard normaal gesproken een zomerdeken op heeft dan kun je de lotion eerst proberen in combinatie met de deken. Zodra je merkt dat de huid gekalmeerd is kun je proberen de deken eens een dag af te laten. Als dat goed gaat een aantal dagen, etc. Natuurlijk kun je ook direct starten zonder deken. Je dient dit zelf te beoordelen. Spray je paard dagelijks in met Skincalmin Neutralizing spray om de lichaamsgeur te neutraliseren.


Let op!
De lotion is zeer mild en kan op de meest gevoelige delen van de huid gebruikt worden. Test de lotion voor de zekerheid altijd eerst op één plek voordat je alle probleemzones insmeert. Vermijd contact met slijmvliezen en ogen.

Samenstelling

Aloe Barbadensis leaf juice (Aloe Vera), Aqua (water), Glycine soja oil (soja oil), Ethylhexyl stearate, Glycerin, Cetearyl Alcohol, Acohol Denat, Steareth-21, Cardiospermum Halicacabum leaf extract, Steareth-2, Mel, Phenoxyethanol, Juniperus oxycedrus wood tar oil (cade oil), Pentylene, glycol, Butylene glycol, polyacrylamide, Melaleuca alternifolia leaf oil (tea trea), tocopherol, C13-14, Isoparaffin, Ethylhexyglycerin (natural preservative), Helianthus annuus seed oil (sunflower oil), hydroxyphenyl propamidobenzoic acid, Laureth-7, Limone 

Overzicht

Lotion met een kalmerende werking. De lotion verzacht de gevoelige huid en is zeer effectief bij zomerkriebels.

Eigenschappen

Eigenschappen
SKU 26871
Vorm Lotion
Inhoud 500 ml
Merk Feral Horsecare
Anderen kochten ook