Meld je aan op onze nieuwsbrief ontvang 10% korting voor je eerst volgende bestelling!

 

Puur Hormone Balance 420 g

Gebruik:
4,5-9 g per dag
| Gebruiksberekening
Aantal dagen:
93
Prijs:
€ 25,95 € 24,65
Levertijd:
Direct leverbaar
Puur
-5 %

Artikelomschrijving

Puur Hormone Balance kan worden ingezet bij een onregelmatige cyclus en bij gedragsveranderingen door de hengstigheid. Ook wanneer de hengstigheid uitblijft en bij merries die slecht hengstig en moeilijk drachtig worden. Het kan ook ondersteuning bieden bij een te lage melkproductie. Bij hengsten en ruinen kan het gebruikt worden wanneer de mannelijke hormonen teveel opspelen. 

Gebruik

Tenzij de arts of therapeut anders voorschrijft 1-2 x daags:

Paard: 1 maatschep
Pony: ¾ maatschep

Één maatschep bevat ongeveer 4,5 gram.

Indien het in de praktijk lastig is om dit product meerdere malen per dag toe te dienen, volstaat 1 keer per dag of 1 keer per 2 dagen. Geef dan de maximale dosering van één dag. Ook dan is dit product effectief inzetbaar maar kan reactie iets langer uitblijven.

In de meeste gevallen is het raadzaam om het dier eerst te behandelen met een kuur Puur Detoxi/Drainage en Puur Hepato/Lever, voordat Puur Hormone Balance wordt ingezet. De middelen “resetten” als het ware de stofwisseling en ondersteunen de leverfunctie, zodat hormonen die mogelijk een relatie hebben met een verstoorde leverwerking eerst boven water komen. Bij onvoldoende verbetering door een drainage- en/ of lever kuur, is het zinvol om Puur Hormone Balance in te zetten. Wanneer Puur Hormone Balance wordt gebruikt ter verbetering van de vruchtbaarheid, dient het gebruik te worden gestaakt bij de eerste tekenen van drachtigheid.

Let op!
Tijdens dracht en lactatie altijd in overleg met de behandelend dierenarts toepassen. Niet gebruiken bij hormonale kanker, schildklieraandoeningen of wanneer de eierstokken verwijderd zijn.

Behandelingsduur

In een acute situatie is de duur van de behandeling relatief kort. Dit kan variëren van enkele dagen tot 3 weken. Ga bij verbetering nog enige dagen door met toediening van dit product.

Bij langdurig ongemak is het effect meestal zichtbaar na 1 tot 3 weken. Bij verbetering kan overgegaan worden op een onderhoudsdosering. Dit is meestal de helft van de aangegeven dosering op de verpakking. Kijk bij het doseren van dit product goed naar de reactie van het dier. In het begin kan een hogere dosering nodig zijn, dit product kan veilig in een dubbele dosering gegeven worden. Verlaag de dosering geleidelijk tot een zo laag mogelijke dosering.

Dit product kan blijvend worden gegeven. Het is raadzaam om na iedere 6 tot 8 weken een stopweek in te lassen. Zodoende kan na de stopweek de ‘prikkel’ opnieuw worden aangeboden. Hervat de behandeling direct indien daartoe aanleiding is.

Samenstelling

100% Monnikspeper.

Overzicht

Voor de regulering van de hormoonhuishouding.

Eigenschappen

Eigenschappen
SKU 27616
Vorm Poeder
Merk Puur
Kruiden & Ingrediënten Monnikspeper
Meer info Drachtig worden, Onregelmatig hengstig, Prikkelbare merrie, Stress vermindert de weerstand
Gebruik Inwendig

Gebruiksberekening prijs per dag

Verpakking Prijs Aantal dagen Prijs per dag
Puur Hormone Balance 420 g € 25,95 93 € 0,28

Meer informatie

  • Onregelmatig hengstig
  • Prikkelbare merrie
  • Drachtig worden

Kruiden en Ingrediënten

  • Monnikspeper
Anderen kochten ook