Meld je aan op onze nieuwsbrief ontvang 10% korting voor je eerst volgende bestelling!

 

Vijf producten voor een glanzend velletje!

Tips voor een glanzende vacht van mijn paard

Benieuwd welke vijf Paardendrogist producten de vacht van je paard een glanzende boost geven? Het antwoord daarop lees je in dit blog!

Paardendrogist Lijnzaadolie

Lijnzaadolie wordt veel gebruikt voor een mooie glanzende vacht, een goede conditie en een gezonde spijsvertering. Door dagelijks een scheut olie aan het voer van je paard toe te voegen geef je niet alleen een lekkere extra, maar ben je ook supergezond bezig! De essentiële vetzuren in olie dragen niet alleen bij aan een gezonde en glanzende vacht, maar ondersteunen ook bij de afweer tegen infecties, de spijsvertering en soepele spieren & gewrichten.

Paardendrogist Omega Olie Gold

Wil je niet alleen Lijnzaadolie geven, maar juist een mix van oliën? Dan is onze Omega Olie Gold een aanrader! Dit is een uitgekiende mix van lijnzaadolie, hennepolie en sojaolie en daardoor super effectief!  Zo is sojaolie is rijk aan vitamine E, aminozuren en essentiële vetzuren en ondersteunt hennepolie de spijsvertering. Omega Olie Gold helpt dus niet alleen bij een gezonde vacht, maar ook bij het goed functioneren van de spieren, de vruchtbaarheid én het afvoeren van afvalstoffen.

Paardendrogist Optima Forma

Een goede spijsvertering en voldoende voedingsstoffen zoals B-vitaminen, jodium, zwavel, aminozuren en essentiële vetzuren zijn belangrijke voorwaarden voor een optimale vachtconditie bij je paard. Paardendrogist Optima Forma ondersteunt de spijsvertering van je paard. Paarden met een doffe vacht en paarden die moeite hebben met verharen hebben vaak veel baat bij een voedingssupplement dat bijdraagt aan een goede darmflora, zoals Optima Forma.

Paardendrogist IJslands Zeewier

IJslands Zeewier zorgt vooral bij paarden met een donkere vacht voor een diepe kleur en stralende glans. Soms krijgen vossen witte vlekjes. Ook bij deze witte vlekjes zorgt IJslands Zeewier voor een goed resultaat! Zeewier is één van de rijkste natuurproducten als het gaat om het brede scala aan mineralen, sporenelementen en aminozuren. Niet alleen de vacht krijgt een boost, ook de stofwisseling en het immuunsysteem van je paard wordt ondersteunt door IJslands Zeewier. Ook heeft het een direct effect op de vitaliteit, uitstraling en prestaties.

Paardendrogist Lijnzaadvlokken

In plaats van Lijnzaadolie kun je ook lijnzaadvlokken aan de voeding van je paard toevoegen. Lijnzaad is zeer rijk aan omega 3 vetzuren en zorgt voor een gezonde en glanzende vacht, voor de algemene ondersteuning en beschermt de darmwand van je paard. Een lekkere en gezonde extra dus!

Regelmatige poetsbeurt

Uiteraard stimuleert een regelmatige stevige poetsbeurt de bloedsomloop van de huid, wordt vuil en oud haar verwijderd en het huidvet gelijkmatig over de vacht verdeeld, waardoor de vacht van je paard er op zijn best uit ziet! Bekijk hier een handig overzicht met producten voor zowel een gezonde vacht als voor een goede poetsbeurt. 

Meer weten?

Heb je nog vragen over dit onderwerp of wil je een persoonlijk advies? Neem dan gerust even contact met ons op, we helpen je graag! 

Delen: