Meld je aan op onze nieuwsbrief ontvang 10% korting voor je eerst volgende bestelling!

 

Vliegenmaskers, een uitkomst in de zomerperiode!

Het is misschien niet het mooiste gezicht, maar wel heel effectief! 

Wist je dat…
Vliegen afkomen op het traanvocht van het paard?

Vliegen, vliegen en nog eens vliegen

Warm weer en zonneschijn zorgen ervoor dat vliegen weer volop aanwezig zijn. Soms ziet het hoofd van het paard helemaal zwart van de vliegen. De vliegen zijn dol op het traanvocht van het paard, vandaar dat zij zich verzamelen rond de ogen van het paard.
 
Wist je dat…
Huisvliegen niet zo ongevaarlijk zijn als je zou verwachten? Deze vliegen likken en zuigen aan wondjes, maar ook aan de ogen. Hierdoor kunnen gemakkelijk bacteriën worden overgedragen met ontstekingen als gevolg.

Waartegen beschermt een vliegenmasker?

Vliegenmaskers beschermen het paard tegen irritaties door vliegen, muggen en dazen. Hierdoor blijven de ogen vrij van irritaties, maar ook een groot deel van de neus wordt beschermd. Veel vliegenmaskers bieden ook bescherming tegen UV. Voor paarden die last hebben van zonlicht kan een vliegenmasker dus een uitkomst zijn! In onze blog over vieze ogen vertellen wij je meer over oogontstekingen en hoe je deze kan behandelen.

Welk vliegenmasker kiezen?

Het belangrijkste aan het vliegenmasker is dat deze goed aansluit om het paardenhoofd, maar niet te strak zit. Als het masker te strak zit, kunnen er schuurplekken ontstaan. Door een te los masker kunnen vliegen onder het masker komen. Sommige paarden kunnen dan erg in paniek raken.
Bedenk voordat je een vliegenmasker aanschaft, wat je wensen zijn. Wil je een:

  • Vliegenmasker met oren?

  • Vliegenmasker zonder oren?

  • Vliegenmasker met neusflap?

 
Let op! Haal vliegenmaskers ’s nachts af, deze belemmeren namelijk het zicht van het paard.

Meer weten over vliegenmaskers?

Heb je nog vragen over dit onderwerp of wil je een persoonlijk advies? Neem dan gerust even contact met ons op, we helpen je graag! 

Delen: