Meld je aan op onze nieuwsbrief ontvang 10% korting voor je eerst volgende bestelling!

 

Waarom iets extra’s?

Ook een gezond paard kan wel wat extra’s gebruiken. Een standaard richtlijn, die aangeeft of je paard wel of niet iets extra's nodig heeft, bestaat natuurlijk niet. Door goed te letten op uiterlijke signalen van mogelijke tekorten, kun je zelf redelijkerwijs inschatten of je het rantsoen van jouw paard kunt optimaliseren door bepaalde toevoegingen.

Voeding in de natuur

Paarden in een kudde in de vrije natuur verplaatsen zich voortdurend en voeden zich met honderden verschillende stoffen. Het rantsoen in de natuur bestaat immers niet alleen uit een grote hoeveelheid verschillende grassoorten, maar ook uit kruiden, planten, struiken, fruit en wortels. Door deze rijke natuurlijke bronnen van vitaminen, mineralen, aminozuren en sporenelementen wordt in alle behoeften van het paard voorzien. Bovendien likken paarden in de vrije natuur aan rotsen en eten ze aarde en klei, waardoor het rantsoen nog eens extra aangevuld wordt met belangrijke mineralen en sporenelementen. Deze enorme diversiteit aan stoffen staat in schril contrast met het aantal stoffen in het rantsoen van het paard zoals wij dat nu houden.

Kopie_van_Blog_-_Wist_je_dat_1450x385_16_

Gezonde extra's voor een optimale weerstand

Het is dan ook best heel logisch dat paarden zo goed reageren op een natuurlijke aanvulling van het rantsoen. Met name als het gaat om de preventie van ziekten en aandoeningen, dus het behoud van een goede gezondheid en optimale weerstand. In de natuur zoeken paarden zelf de stoffen waar ze behoefte aan hebben. Met het voeren van kruiden kunnen we dat natuurlijk nooit vervangen. Wel bieden we onze paarden met kruiden een veel grotere diversiteit aan stoffen waaruit het lichaam zelf de benodigde stoffen kan selecteren.

Kopie_van_Blog_-_Wist_je_dat_1450x385_17_

Voor het behoud van een goede gezondheid

Een goed uitgebalanceerd rantsoen vormt de basis voor een goede gezondheid. Het is belangrijk dat je paard voldoende vitaminen, mineralen, sporenelementen en aminozuren binnenkrijgt; elk van deze stoffen vervult immers een functie in het lichaam. Bij een tekort, hoe klein dan ook, kunnen bepaalde lichaamsprocessen niet meer optimaal verlopen. Een tekort uit zich vaak eerst in algemene, lichte klachten. Minder of wisselende eetlust, verminderde werklust, minder prestaties, een doffe vacht, slechte hoornkwaliteit, matige hoefgroei, prikkelbaarheid, enz. Vaak worden deze problemen niet aan een tekort aan voedingsstoffen gelinkt. Toch is het de moeite om hier wel bij stil te staan. Een extra toevoeging aan het voer werkt vaak preventief. Lichte klachten kunnen immers in veel gevallen leiden tot allerlei chronische aandoeningen!

Natuurlijke aanvulling

Met onze gezonde extra’s biedt je jouw paard op een eenvoudige, voordelige en efficiënte wijze een grote uitbreiding van de hoeveelheid natuurlijke stoffen. Meer weten over onze gezonde extra's? Bekijk ze allemaal!

Gerelateerde producten

Ontwerp_zonder_titel_30_

Delen: