Meld je aan op onze nieuwsbrief ontvang 10% korting voor je eerst volgende bestelling!

 

De kracht van Colosan bij koliek

Koliek bij paarden


Wat zit er in Colosan?
Colosan is een geregistreerd diergeneesmiddel en 100% natuurlijk. Het bevat verschillende oliën en werkt snel en effectief bij (beginnende) koliek. De kaneelolie, anijsolie, karwijzaadolie en venkelolie in Colosan gaan gasvorming en buikkrampen tegen. Kamilleolie werkt kalmerend op het maagdarmstelsel, lijnzaadolie geeft de spijsvertering en darmwerking van je paard een boost, terwijl levertraan belangrijk is voor het slijmvlies van het spijsverteringskanaal van je paard vanwege het hoge gehalte vitamine A.

Hoe werkt Colosan?
De natuurlijke ingrediënten in Colosan hebben een brede werking op de gehele spijsvertering van je paard en geven bovendien snel resultaat. Colosan werkt snel en gaat verkrampingen tegen in het maag- en darmkanaal van je paard. Ook stopt het extreme gistingsprocessen. De natuurlijke werkzame stoffen in Colosan beïnvloeden de spijsvertering op vele manieren. De essentiële oliën helpen bij maagklachten en ook remmen de geconcentreerde oliën de groei van gistingsbacteriën en gistingschimmels flink af. Hierdoor stopt de ongecontroleerde en gistende activiteit in de maag en darmen snel. Daarnaast hebben essentiële oliën een positieve invloed op de lever- en gal activiteit. Bij een vermoeden van koliek raden we altijd aan om eerst de dierenarts in te schakelen en direct Colosan te geven. Zo geef je direct verlichting. Binnen een half uur moet je paard opknappen. Duurt het langer of wordt de situatie erger? Bel dan zeker de dierenarts! Geef geen Colosan als passage niet (meer) mogelijk is zoals bij  een draaiing of ruptuur van de darm of maag. Dan heb je altijd een dierenarts nodig!

Ook bij drachtige merries?
Drachtige merries zijn vaak extra gevoelig voor koliek. Je kunt Colosan zonder zorgen aan een drachtige merrie of merrie met veulen geven. Hoe geef je Colosan aan je paard? Colosan zit in een klein flesje en wordt geleverd met een doseerspuit. Hiermee kun je het makkelijk doseren en in de mond van je paard spuiten. Kijk altijd goed of er geen etensresten in de mond zitten, waardoor Colosan uitgespuugd kan worden. We adviseren altijd eerst de dierenarts te bellen en daarna Colosan te geven. Vertel je dierenarts ook altijd dat je Colosan hebt gegeven. Een paard knapt vaak snel op na toediening van Colosan. Twijfel je toch? Je kunt na een half uur tot 2 uur na de eerste dosering nog een keer Colosan geven. Paarden en pony’s geef je 15 ml per keer, veulens 4-8 ml. Na het toedienen van Colosan hebben paarden vaak dorst. Zorg dat je paard daarom (liefst lauw) water kan drinken na een dosering Colosan.

“Altijd op voorraad”
In veel EHBO-koffers zit altijd een verpakking Colosan voor het geval paarden koliek krijgen. Zo ook Grand Prix-dressuuramazone Laura Zwart: "Ik vind dat iedereen Colosan standaard in de kast moet hebben staan. Gelukkig hebben mijn paarden bijna nooit koliek, maar zodra ik ook maar iets twijfel geef ik Colosan. Ook geef ze licht beweging en dan knappen ze altijd al gauw op. Als ik het niet vertrouw bel ik uiteraard een dierenarts, maar dat is vaak gelukkig niet nodig."

Delen: