Meld je aan op onze nieuwsbrief ontvang 10% korting voor je eerst volgende bestelling!

 

Een goedgevulde EHBO-kist

EHBO kist voor noodgevallen bij mijn paard

Daarnaast is het handig om bijvoorbeeld in de rijhal, bij de wasplaats en in de EHBO-kist een briefje op te hangen/plakken met daarin alle belangrijke nummers, zoals je dierenarts, huisarts en het ziekenhuis. 

Een goedgevulde EHBO-kist
Om de hartslag van je paard te meten is een stethoscoop handig. Een digitale thermometer is aan te raden om de temperatuur van je paard te meten. Betadine oplossing is een goed middel om te ontsmetten en reinigen. Met alcohol kun je je spullen schoonmaken nadat je deze gebruikt hebt. Producten zoals mokzalf, groene leem, zinkzalf, coldpacks, traumeel,  equiwraps en betadinezalf zijn ook aan te raden. Is je paard gevoelig voor koliek? Colosan is een goed middel als eerste hulp bij koliek en kan het bezoek van een dierenarts soms voorkomen.

Verbandmiddelen
De verbandmiddelen die niet in je EHBO-kist mogen ontbreken zijn steriele gaasjes, verbandwatten, leukoplasttape , zwachtels, animalintex, katoenen windsels, een hoefzak en een verbandschaar. Daarnaast is het handig om een tekentang, pincet, zakmes, praam, schaar, wegwerphandschoenen, pen en papier en schone doeken in je EHBO-kist te hebben.

Meer weten? 
Heb je nog vragen of wil je een persoonlijk advies? Neem dan gerust even contact met ons op, we helpen je graag! 

Praat mee en reageer op Facebook (ga naar Facebookpost)

Delen: