Meld je aan op onze nieuwsbrief ontvang 10% korting voor je eerst volgende bestelling!

 

Puur Oestro/ Brons 100 ml

Gebruik:
1-3 ml per dag
| Gebruiksberekening
Aantal dagen:
100
Prijs:
€ 29,95 € 28,45
Levertijd:
Direct leverbaar
Puur
-5 %

Artikelomschrijving

Voor de vrouwelijke geslachtsorganen bij merries (pismerrie). Tevens wordt het gebruikt bij merries die tijdens de hengstigheid moeilijk te hanteren zijn of bij de hengst die problemen heeft met zijn libido.

Gebruik

Tenzij de arts of therapeut anders voorschrijft 1-2 x daags: 

Paard: 20-30 druppels

1 ml is 20 druppels

Het product kan rechtstreeks of met wat water met een plastic lepel of spuitje in de mond gegeven worden. Voor een optimaal resultaat dient Puur Oestro/ Brons te worden opgenomen door het schone mondslijmvlies. Geef het daarom minstens een half uur voor of na het eten.

Let op!
Tijdens dracht en lactatie altijd in overleg met de behandelend dierenarts toepassen. Als er tijdens de behandeling geen verbetering optreedt of de klachten zich blijven herhalen, adviseren wij altijd om contact op te nemen met jouw dierenarts.

Behandelingsduur

Gebruik Puur Oestro/ Brons altijd minimaal gedurende 2 cycli. Stop met het geven na dekking of inseminatie.

Bij langdurig ongemak is het effect meestal zichtbaar na 1 tot 3 weken. Bij verbetering kan overgegaan worden op een onderhoudsdosering. Dit is meestal de helft van de aangegeven dosering op de verpakking. Kijk bij het doseren van dit product goed naar de reactie van het dier. In het begin kan een hogere dosering nodig zijn, dit product kan veilig in een dubbele dosering gegeven worden. Verlaag de dosering geleidelijk tot een zo laag mogelijke dosering.

Dit product kan blijvend worden gegeven. Het is raadzaam om na iedere 6 tot 8 weken een stopweek in te lassen. Zodoende kan na de stopweek de ‘prikkel’ opnieuw worden aangeboden. Hervat de behandeling direct indien daartoe aanleiding is.

Combinatie met andere producten
Dit product kan zonder bezwaar in combinatie met geneesmiddelen worden gebruikt. In een enkel geval kan in het begin van het innemen van de druppels een onschuldige en kortdurende verergering van de klachten voorkomen. Dit geeft aan dat het dier intensief op het middel reageert. Indien deze verergering hinderlijk is, dien je de geadviseerde dosis voor jouw dier te halveren of een keer een dosis over te slaan. Mocht je een bijwerking menen te constateren dan adviseren wij altijd om contact op te nemen met jouw dierenarts of therapeut. 

Samenstelling

Extract van Kuisboom (Agnus castus). Verdunde extracten van Troszilverkaars (Cimicifuga racemosa) en Vrouwenmantel (Alchemilla vulgaris). Alcohol 25% v/v.

Overzicht

Druppels ter bevordering van een normale en regelmatige cyclus. Voorheen Puur Brons.

Eigenschappen

Eigenschappen
SKU 27614
Vorm Vloeibaar
Merk Puur
Kruiden & Ingrediënten Alcoholgehalte, Monnikspeper, Vrouwenmantel, Zilverkaars
Meer info Onregelmatig hengstig, Prikkelbare merrie
Gebruik Inwendig

Gebruiksberekening prijs per dag

Verpakking Prijs Aantal dagen Prijs per dag
Puur Oestro/ Brons 100 ml € 29,95 100 € 0,30

Meer informatie

  • Onregelmatig hengstig
  • Prikkelbare merrie

Kruiden en Ingrediënten

  • Monnikspeper
  • Alcoholgehalte
    Voor de bereiding van dit product zijn de ingredienten opgelost in alcohol.
  • Bioflavonoïden
  • Vrouwenmantel
  • Zilverkaars
Anderen kochten ook