Meld je aan op onze nieuwsbrief ontvang 10% korting voor je eerst volgende bestelling!

 

Puur Sinus 50 ml

Gebruik:
1-2 ml per dag
| Gebruiksberekening
Aantal dagen:
50
Prijs:
€ 19,90
Levertijd:
Direct leverbaar
Puur

Artikelomschrijving

Gebruik

Tenzij de arts of therapeut anders voorschrijft 1-3 x daags: 
Paard: 15 druppels

1 ml=20 druppels

Indien het in de praktijk lastig is om dit product meerdere malen per dag toe te dienen, volstaat één keer per dag of één keer per twee dagen. Geef dan de maximale dosering van één dag. Ook dan is dit product effectief inzetbaar maar kan reactie iets langer uitblijven.

Geef dit product met een plastic spuitje rechtstreeks in de mond of bek, eventueel verdund met een beetje water. Bij voorkeur niet tegelijkertijd met een maaltijd omdat het product beter werkt als het wordt opgenomen door het schone mondslijmvlies. Indien een dier het product niet lekker vindt, kunnen de druppels op een klein stukje lekkers worden gegeven.

Let op! 
Tijdens dracht en lactatie altijd in overleg met de behandelend dierenarts toepassen.

Behandelingsduur
In een acute situatie is de duur van de behandeling relatief kort. Dit kan variëren van enkele dagen tot 3 weken. Ga bij verbetering nog enige dagen door met toediening van dit product.

Bij langdurig ongemak is het effect meestal zichtbaar na 1 tot 3 weken. Bij verbetering kan worden overgegaan op een onderhoudsdosering. Dit is meestal de helft van de aangegeven dosering op de verpakking. Kijk bij het doseren van dit product goed naar de reactie van het dier. In het begin kan een hogere dosering nodig zijn, dit product kan veilig in een dubbele dosering gegeven worden. Verlaag de dosering geleidelijk tot een zo laag mogelijke dosering.

Dit product kan blijvend worden gegeven. Het is raadzaam om na iedere 6 tot 8 weken een stopweek in te lassen. Zodoende kan na de stopweek de ‘prikkel’ opnieuw worden aangeboden. Hervat de behandeling direct indien daartoe aanleiding is.

Combinatie met andere producten
Dit product kan zonder bezwaar in combinatie met geneesmiddelen worden gebruikt. In een enkel geval kan in het begin van het innemen van de druppels een onschuldige en kortdurende verergering van de klachten voorkomen. Dit geeft aan dat het dier intensief op het middel reageert. Indien deze verergering hinderlijk is, dient u de geadviseerde dosis voor uw dier te halveren of een keer een dosis over te slaan. Mocht u een bijwerking menen te constateren, verzoeken wij u deze te melden bij uw dierenarts of –therapeut.

Bijwerkingen
Tot op heden zijn bijwerkingen van dit product niet bekend of gemeld. Bij een aantal verdunningen en extracten kan bij de start van de behandeling een kortdurende verergering plaatsvinden. Dit betekent dat het dier reageert op het product. Bij ernstige toename dosering halveren of tijdelijk stoppen en daarna weer rustig opbouwen.

Bewaaradvies

Vermijd direct zonlicht en bewaar dit product droog en bij een temperatuur tussen 5-20°C. Buiten bereik van kinderen houden. De houdbaarheidsdatum staat vermeld op het etiket en het doosje.

Samenstelling

Extracten van Gewone vlier (Sambucus nigra), Lapacho (Pau d’arco), Rode zonnehoed (Echinacea purpurea) en Smalle weegbree (Plantago lanceolata). Verdunde extracten van Indiaas longkruid (Justicia adhatoda) en Waterhennep (Eupatorium perfoliatum). Alcohol 32% v/v.

Overzicht

Druppels ter ondersteuning voor gezonde luchtwegen.

Eigenschappen

Eigenschappen
SKU 26587
Vorm Vloeibaar
Merk Puur
Kruiden & Ingrediënten Alcoholgehalte, Echinacea, Longkruid, Pau d'arco, Smalle weegbree, Vlier
Meer info Luchtwegen
Gebruik Inwendig

Gebruiksberekening prijs per dag

Verpakking Prijs Aantal dagen Prijs per dag
Puur Sinus 50 ml € 19,90 50 € 0,40

Meer informatie

  • Luchtwegen

Kruiden en Ingrediënten

  • Echinacea
  • Alcoholgehalte
    Voor de bereiding van dit product zijn de ingredienten opgelost in alcohol.
  • Bioflavonoïden
  • Longkruid
  • Pau d'arco
  • Smalle weegbree
  • Vlier